Azonnali eurós kifizetést és VISA-kártyát kínál a bitcoint és altcoinokat is támogató TRASTRA

Az elmúlt hetek csak bebizonyították azt, amit mi már jó pár éve próbálunk megmutatni az embereknek: a tradicionális bankszektor korántsem tökéletes. Sőt, a jelenlegi vírushelyzetben kialakult erősödő nyomás és tőzsdei zuhanások miatt a rendszer sebezhetőségei is tisztábban látszanak. Így nem is csoda, hogy egyre többen fordulnának az alternatív, főként kriptopénz megoldásokhoz  – és az sem váratlan, hogy nem csak az érdeklődők, de az alternatív lehetőségek száma is egyre nagyobb. Ezt most a TRASTRA fintech cég példáján keresztül is láthatjuk.

VISA-kártya bitcoin és altcoinok mellé a TRASTRA fintechnél

A növekvő érdeklődés magával hozza a legfrissebb újításokat, melyek a már jól megszokott banki funkciókat egyfajta hibrid modellként ötvözik össze a kriptopénzek lehetőségeivel. Ezek közül egyik a TRASTRA, ami azok számára lehet a legelőnyösebb, akik egyik rendszer előnyeit sem akarják feladni – sem a tradicionális banki szolgáltatásokat, sem a kriptotárcák egyszerű használatát és elérhetőségét. A TRASTRA használatával ugyanis egy jól ismert VISA kártyához juthatnak a felhasználók, melyet nem csak készpénzfelvételre, hanem mindennapi bankkártyás vásárlásokra is fel tudnak használni. Az utóbbi egy nagy problémát old meg a kriptósoknak, hiszen a kriptotárcáinkon tárolt bitcoinjainkkal eddig főként olyan helyeken tudtunk csak fizetni, amelynek ablakában ott virított az ’itt bitcoint is elfogadunk’ logó.

A TRASTRA platformja ráadásul nem csak a bitcoin kedvelőinek kedvez, négy másik altcoint is támogat. Ethereum, litecoin, ripple és bitcoin cash is vásárolható és tárolható a felhasználói fiókunkban. Ezek közül bármelyiket átválthatjuk euróra is – akár azonnal, az instant váltás funkciót és a aktuálisan legjobb kriptopénz árfolyamát kihasználva.

Egy mobil applikáció az összes tárca eléréséhez

A legnagyobb könnyedség a VISA kártya után egyértelműen a mobil applikáció, amelyben a kriptopénzeinket különálló tárcákon tudjuk tárolni és bármikor megtekinteni. A kriptopénzek tárolása mellett természetesen vásárlásukra is nyílik lehetőségünk az alkalmazáson keresztül. A biztonságot ebben az esetben is két-lépéses hitelesítéssel és az alapvető KYC (know-your-customer) standardok betartásával biztosítják, így emiatt sem kell aggódnunk.

A TRASTRA kártyája jelenleg 31 európai országban igényelhető (az uniós országok mellett Norvégia, Izland és Liechtenstein lakosai számára is), így számunkra is elérhető az összes funkció. Mivel pedig a VISA kártyát a világ szinte minden pontján tudjuk használni, ezért az utazásaink alatt is nyugodtan élvezhetjük előnyeit, legyen szó boltban való fizetésről vagy számlák rendezéséről.

A kártya ingyen kiszállítással beszerezhető, kiállítási díja mindössze 9 € (havonta ezen felül 1,25 € a fenntartási díj). Az eurós költések mind online és offline is ingyenesek, ahogy nem kerül semmibe a számla feltöltése, a kriptopénz elhelyezése számlánkon, illetve az euróra való váltás sem. A nem-EU-s vásárlások díját csökkentette a cég, így ezek 3%-os tranzakciós díjjal futnak jelenleg. A napi limit egy bőséges 8 ezer eurós korlát, amelybe 300 eurós készpénzfelvétel is beletartozik, amit szinte bármelyik ATM-nél megtehetünk 2,25 € fejében. A napi limiten felül azonban heti vagy havi korlátozás nincsen.

A kriptopénzek küldése külső tárcára is meglehetősen kedvező díjszabású a platformon. ETH esetén 0,005 ETH-ba, míg a másik négy kriptopénznél annyiba kerül, mint amennyibe a saját blokklánc hálózatukon kerülne tranzakciójuk.

Aki további információkat szeretne megtudni a TRASTRA szolgáltatásairól az ezen a linken találhatja meg őket.

Egy biztos: az igény egyre növekszik a könnyen elérhető, mindennapi tranzakciókat is egyszerűen lebonyolító fizetési szolgáltatásokra, melyek ráadásul végre a kriptopénzeket részesítik előnyben a fiatpénzekkel szemben. A TRASTRA platformján mindezek egy helyen, egy szolgáltatásban érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük