Bármilyen tokennel lehet majd tranzakciós díjat fizetni a Cardano hálózatán

Amint a Mary Hard Fork végbemegy a Cardano blokkláncán, a felhasználók úgy tudják majd használni a Cardano blokkláncát, hogy ahhoz nem lesz szükségük ADA tokenre. 

Amellett, hogy a legújabb fejlesztéssel a Cardano blokkláncán megnyílik a lehetőség a DeFi applikációk elterjedésére egy sor másik technológiai újítás is bekerül a projektbe. A Cardano innovációja, a Babel díjak révén a tranzakciós díj tokenjeit a felhasználók maguk választhatják ki, így nem szükséges a platform saját, natív tokenjét, az ADA-t használni erre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Cardano blokkláncán kibocsátott bármely tokennel lehet majd tranzakciós díjakat fizetni.

Erre a Cardano kiterjesztett tranzakciós output (EUTXO) modellje ad lehetőséget, ami majd azt is megengedi, hogy akár több különböző NFT tokenek segítségével fizessük ki a tranzakciós díjakat. A háttérben a tranzakciós díj keletkezésekor egy ADA fizetési kötelezettség jön létre. Ezt a blokklánc egy nyílt megbízásnak tekinti és felajánlja azt a felhasználóknak. Aki szeretné az adott árfolyamon kifizetheti a tranzakciós díjat, cserébe pedig a tranzakcióban szereplő tokenből részesül a fizető fél. A tranzakciókat a blokk validátorok csoportja adminisztrálja le. Ahhoz, hogy ez a rendszer működjön, a Cardano blokkláncán is meg kell, hogy jelenjenek a likviditást nyújtó felek, azaz azok akik ezen tranzakciók másik oldalán megjelennek. A Babel díjak esetében a staking poolok lesznek a likdivitást nyújtó felek, mivel őket a piac ösztönzi arra, hogy egy tokent elfogadjanak fizettségképpen az adott árfolyamon.

De ez csak a kezdet, a rendszer lehetőséget ad arra, hogy bárki becsatlakozzon később a szabad piaci tranzakciókba, így lehetőséget adva arra, hogy tényleg bármilyen tokennel ki lehessen egyenlíteni egy-egy utalás költségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük