Baljós hírek érkeztek – Újabb kriptopénz-platform húzza le rolót?

A Freeway kriptopénz platform további értesítésig leállította a “Supercharger” magas hozamú termékével kapcsolatos tranzakciókat és szolgáltatásokat. A Freeway-ről korábban már felmerültek Ponzi-sémával kapcsolatos pletykák, amiket a mostani bejelentés még inkább felerősít.

A Freeway kriptopénz-platform leállította egyes szolgáltatásait, a deviza- és kriptopénzpiacok “példátlan volatilitására” hivatkozva.

Egy október 23-i bejegyzésben a platform bejelentette, hogy leállítják a vételt, a letétbe helyezést, és a lehívást. A Freeway honlapja szerint a “Superchargers” termékük akár 43%-os éves hozamot is kínálhat. A felhasználók fiat valutákat és kriptovalutákat helyezhetnek letétbe, amelyeket szabályozott brókerszámlákon tarthatnak és tőkeáttétellel hozamhoz juthatnak.

A Freeway úgy hirdeti magát, mint a hagyományos pénzügyek és a decentralizált pénzügyek (DeFi) legjobb kombinációját. A vállalat nem közölt konkrét részleteket arról, hogy miért is függesztette fel a szolgáltatásait, de a bejelentésében azt írta, hogy a volatilitás miatt az eszközbázist diverzifikálná és a jövőbeli piaci ingadozásoknak és volatilitásnak való kitettséget kezelné.

Hogy ez pontosan mit jelenthet a platform és a felhasználók számára, nem világos, de a bejegyzés azzal zárul, hogy ígéretet tesznek arra, hogy hamarosan friss információkkal szolgálnak.

A Cointelegraph megkereste a Freewayt a szolgáltatások leállításával kapcsolatban, de választ nem kapott.

Az egyes szolgáltatások leállításáról szóló hírek hatására a Freeway (FWT) token árfolyama több mint 75%-ot esett az elmúlt 24 órában a Coingecko szerint.

Mind a közösségi médiában, mind pedig a Freeway Telegram csoportjában a felhasználók aggodalmaikat fejezték ki. Többen attól tartanak, hogy a kriptoplatform hamarosan végleg lehúzza a rolót. A hír emellett csak olaj volt a tűzre, hiszen már korábban felröppentek olyan pletykák, hogy a Freeway egy Ponzi-séma. A projekt tavaly nevet váltott – korábban Aubitnak hívták – miközben maga az üzleti modell nem változott.

A Freeway vezetők hónapokkal ezelőtt azt állították, hogy Máltára költöztek. Az Aubit és a Freeway különböző kétes joghatóságok alá tartozó fedőcégként lett bejegyezve. A Freeway már idén júliusban komoly problémákkal küzdött, amikor egy állítólagos hackertámadás sújtotta őket. Ezt követően a projekt egy új okosszerződéssel indult újra.

Egy nemrégiben, október 15-én készült marketingvideóban még a pozitív növekedés ünnepelték, de úgy tűnik, mégsem volt ez annyira pozitív.