Baltic Honeybadger 2023: a Bitcoin Lightning hozhatja el a következő “unikornist”

Idén már ötödik alkalommal került megrendezésre a 2017-ben indult Baltic Honeybadger 2023, amely magát az egyik legeredetibb bitcoin konferenciaként reklámozza. A konferenciát Rigában rendezték szeptember 2-án és 3-án. Három színpadon zajlottak az események és előadások, a fő színpad mellett volt még egy Chypherpunk és egy PoW színpad is. Volt workshop, előadás és panelbeszélgetés is, ráadásul tényleg színes volt a felhozatal, hiszen például az első napon a főszínpadon az afrikai nitcoin szféra átalakulásáról is volt előadás. Ezután a résztvevők arról találgattak, hogy a bitcoin árfolyama mikor érheti el a 100 ezer dollárt és még a salvadori bitcoin fizetőeszköz lehetséges CBDC-vé alakításáról is esett szó.

A Bitcoin Lightning komoly befektetői fókuszban van

Kifejezetten izgalmas volt az a panel, amelyet az első napon tartott négy befektető: Oleg Mikhalsky a Fulgur Venturestől, Alexander Mann a Timechain and Concentrictől, valamint Mike Jarmuz és Chris Hunter a Lightning Venturestől. Arról beszéltek, hogy befektetési szempontból milyen különbségek és hasonlóságok vannak Európa és az Egyesült Államok között. Plusz elemezték, hogy napjainkban mit keresnek a bitcoin befektetők, amikor befektetési lehetőségeket vizsgálnak. Mann szerint most a befektetések a Lightning körül forognak, hiszen elképzelhető, hogy unikornis van a szektorban. Unikornisnak olyan startupot hívnak, amely eléri az 1 milliárd dolláros értéket, mint anno a Bakkt vagy a BlockFi.

A Lightning azért annyira vonzó most a befektetők számára, mert az elfogadási szintje hihetetlen magasságokba emelkedik. Mikhalsky arról is beszélt, hogy a befektetők a bitcoin szféra minden szegletét lefedik már. Sok alap és befektetési cég fókuszál például a bitcoin bányászat optimalizálását lehetővé tevő technológiákra. Amióta tehát a bitcoin bekerült a mainstreambe és a befektetők is jobban megismerték, már nem nehéz új tőkét vonzani bitcoinos projektekhez. Elhangzott a beszélgetésben, hogy a bitcoin már rég nem csak egy kriptovaluta, aminek az árára spekulálni lehet, hanem egy technológia, ami nem csak kockázati tőkét, hanem egyre nagyobb számban intézményi befektetőket is vonz.

Aki kíváncsi a teljes második napra, az itt tudja megnézni: