Bankkártyával jön Ausztriában a PayPal, Magyarország lehet a következő?

A készpénz nélküli fizetés globális trendje megállíthatatlannak tűnik, ha másra nem is, erre mindenképp jó a politikusi és tudományos körökben eluralkodott COVID-pánik.

A legtöbb fintech, neobank cég már rendelkezik bankkártyával, ahogy a kriptovaluta vállalkozások is egyre nyitottabbak a bankkártyás megoldások irányába. Úgy tűnik a PayPal se akar lemaradni.

A Crypto.com, Revolut, Stripe vagy éppen a TransferWise kártyás megoldásai mellől a PayPal fizetési óriás új debit kártyája sem hiányozhat. A Mastercarddal közösen olyan bankkártyát kínálnak Ausztriában, amelyet a kereskedői PayPal-számlával rendelkezők igényelhetnek.

A Business Debit Mastercard Ausztria mellett egyelőre csak Franciaországban, Írországban, Olaszországban és Spanyolországban érhető el, Németország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia mellett. A fő célja a bankkártyával a PayPalnak, hogy a kereskedők közvetlen a PayPal számlájukon található letétekkel tudjanak fizetni a kasszáknál anélkül, hogy azt előzetesen át kellene utalniuk a bankszámlájukra. A PayPal e mellé 0.5 jóváírást is ad Ausztriában a kártyatulajdonosoknak, ami elsőre nevetséges néhány kriptós cég 5-10%-os ajánlatához képest.

Fixdíjas készpénzfelvétel

Elviekben az osztrák PayPal-kártyának nem lesz havidíja, se deviza- és más árfolyamdíjak. A készpénzfelvételt ATM-ekből napi 350 euróra korlátozzák és ennek fixdíja 2 euró lesz felvételenként.

A napi utalási limitje 6000 euró, ami azt jelenti, hogy elsősorban a KKV-kat célozzák a kártyával, szóval nagyobb vállalati beruházásokat el lehet felejteni, vagy mondjuk a nagyobb internetes hirdetési költségek kiegyenlítését.

Hogy mikorra ér Magyarországra a szolgáltatás, arról még nincs hír.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük