Bemutatjuk a Crypto.com mobilbankot, amihez VISA kártya is jár

A Crypto.com egy 2016-os alapítású kriptovaluta és utalási alkalmazás, aminek már több mint 3 millió felhasználója van. A vállalat központja Hongkongban van, és egy harcedzett vállalkozó, Kris Marszalek áll a cég élén. Mellette még a másik 3 alapító is aktív szerepet játszik, Rafael Melo – pénzügyi vezető, Gary Or – technológiai vezető és Bobby Bao – üzletfejlesztési vezető.

Crypto.com szolgáltatások

A platform sokféle pénzügyi szolgáltatást kínál:

 • Visa kripto kártya: Váltsd át a kriptopénzt fiatra, és fizess vele
 • Crypto.com App: Vásárolj, váltsd át, küldj kriptovalutákat
 • Crypto Credit: Egy azonnali hiteltermék, amelyet rögtön el tudsz költeni a MCO Visa kártyán keresztül.
 • Crypto Earn: Ez a termék lehetővé teszi, hogy akár 18%-os kamatot is kapj a kriptovaluta betétek után.
 • Crypto.Com Exchange: A CRO áll mögötte, magas likviditással, alacsony díjakkal és jó árakkal dolgozik, a legtöbb kriptovalutával kereskedhetsz.
 • CRO – Crypto.com natív tokenje, az MCO token szintúgy, de kivezetésre kerül 2020. novemberben

MCO tokenértékesítés

Az MCO token értékesítése 2017. május 18. és 2017. június 18. között zajlott le. Ezalatt az időszak alatt 26.7 millió dollárnyi tőkét gyűjtöttek a token eladásból, és tokennel ma már 30 tőzsdén kereskednek globálisan. Fő jellemzői:
– lehetővé tette dombornyomású VISA-kártyák rendelését
– amikor a MCO kártyával tranzaktálsz, a tranzakció összegének 5%-át visszakaptad a tokenben
– staking esetében éves 6%-nyi MCO-tokent lehetett keresni 500, 8%-ot 5.000 – 50.000 közötti összeg esetén

CRO Token

Ez az ökoszisztéma első számú tokenje, amely lehetővé teszi az eszközök között közvetítő valuta elszámolásokat a natív Crypto.com Chain-en. Jelenleg 33 kriptotőzsdén érhető el. Lehetővé teszi:
– eszközök közötti deviza elszámolásokat
– blokk tranzakciós díjak elszámolását
– a node-ok CRO token díjakban részesülnek a tranzakciók feldolgozása és validálása után
– a felhasználóknak minimális tranzakciós díjat kell fizetni, ha a CRO-val tranzaktálnak

A CRO tokenek lehetővé teszik a Syndicate ajánlatokhoz való hozzáférést is. A Syndicate egy támogatásgyűjtő platform a nagyobb potenciállal rendelkező kriptoprojektek számára. A Syndicate keretében volt már rá példa, hogy féláron értékesítettek bitcoinokat az ügyfeleiknek.

 

Crypto.com Exchange

A tőzsde béta verzióját 2019. novemberében indították el. Tekintsük át, mit is kínál a felhasználóknak.
– A Vortex likviditás rendszer versenyképes díjakat kínál az ügyfeleknek, és hozzáférést ad a legnagyobb globális platformhoz
– Akár 100%-os kereskedési díjkedvezményt is kaphat a felhasználó a 30 napos kereskedési volumen és CRO staking szint alapján
– Könnyen használható az egységesített REST és Websocket API-kon keresztül
– Egy erős és robusztus kockázatkezelő motorja van, amely magas tőkeáttételes és derivatív kereskedést is kínál

A Crypto.com működése

A Crypto.com kétszintű ügyfélszámlát kínál a tőzsdén: Alap és Haladó

Az Alap ügyfélazonosítás név, email-cím és telefonszám alapján működik. A bejelentkezés után a felhasználók szabadon használhatják a szolgáltatások nagy részét. A Haladó verziónál személyazonosításra szolgáló dokumentumokat is meg kell adni, amely után korlátlan mennyiségű letétet lehet elhelyezni, és 100 BTC-ben van limitálva a napi kiutalás összege.

A Syndicate

Ahogy korábban is említettük, a Syndicate egy támogatásgyűjtő platform, ahová a nagyon ígéretes kriptoprojektek tokenjeit lehet belistázni. A CRO tulajok prioritással rendelkező tokeneket kapnak ezekre a kriptós projektekre, amit kedvezményes áron tudnak megvásárolni.

Syndicate fő jellemzői:
– nem számol fel semmilyen díjat a kriptoprojektek belistázásáért
– a belistázott projektek 50%-os kedvezményt kínálnák a Crypto.com ügyfeleinek a projekttokenek megvásárlására
– a tokenértékesítés után kapott mindent pénzt a projektek kapnak meg
A Syndicate hozzáférés feltétele, hogy a Crypto.com Exchange felhasználói legalább 10.000 CRO értékben kezdeményezzenek stakinget a tőzsdén. A Crypto.com felhasználók ezután CRO tokenek formájában vásárolhatnak be a Syndicate platformon jegyzett projektekből.

Crypto.com és a biztonság

Crypto.com a legmagasabb biztonsági standardok alapján működik. Ez az első kriptovállalat a világon, amely rendelkezik a következő tanúsítványokkal: ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27701:2019, PCI:DSS 3.2.1, Level 1 megfelelés és CCSS.

A tőzsde betéteinek a 100%-a hidegtárcákban van őrizve, emellett biztosítva is van a tőke bármiféle veszteség és lopás ellen. Csupán a vállalat által használt kriptók vannak melegtárcákban, amik ahhoz kellenek, hogy a napi működéshez szükséges likviditás rendelkezésre álljon.

Emellett például az amerikai állampolgárok, akik legfeljebb 250.000 dollár értékben tárolhatnak kriptókat a crypto.com tőzsdén, még az FDIC által is biztosítva vannak.

Minden egyes tőzsdei tranzakciót a Crypto.com biztonsági csapata monitoroz, akik kiemelten figyelik a pénzmosás gyanús ügyleteket. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csak nagyon kis számban köthető kriminális tevékenység a platformhoz.

Elérhető már itt is a kétfaktoros autentikáció a mobil alkalmazás és a tőzsde ügyfeleinek is, akik biometrikus azonosítást, de Google Authenticatort is használhatnak a bejelentkezéshez. Emellett minden egyes címet, ahová kriptót szeretnél küldeni, előzetesen neked külön engedélyezni kell.

Crypto.com díjak

A platform árazási stratégiája nagyon nyílt és versenyképes, a maker/taker díjak 0.2%-tól indulnak.
Ezeket a díjakat azonban könnyen csökkentheted, ha a CRO tokenekkel staking irányba mozdulsz el. Az alacsonyabb díjak mellé még 20%-os ROI-t is kínálnak arra az összegre, amit stakingre szánsz.

crypto.com

Crypto.com MCO Visa kártyák

Az MCO VISA kártyák többféle konstrukciót is kínálnak az igényeid és követelményeid szerint.

 • Midnight Blue kártya: Ez a belépő szint, amely 1%-os cashback-et is kínál. Nem szükséges stakelned semennyi MCO tokent. A pénzkivételi korlát 200 dollárban lett meghatározva, az ATM pénzfelvételi díj 2%, és az interbank díja pedig 0.5%. A felhasználók 2.000 dollárig költségmentesen válthatnak át valutákat.
 • Ruby Steel kártya: Ahhoz hogy megkapd ezt a kártyát, legalább 40 MCO tokent stakelned kell. 2%-os cashback-et kínál a kártya, és 0.2-ot kapsz vissza a tárcád alapján. A pénzkivételi korlát 400 dollárra emelkedik, az átváltási limit pedig 4.000 dollárra. Ajánlási bónuszt is kaphatsz 10%-ig, ami tartalmaz egy 20 dolláros bónuszt, ha 5 ügyfélnek elküldöd az ajánlást. Emellett 50%-os kedvezményt kapsz a befektetési díjakra.
 • Jade Green/Royal Indigo kártya: Akkor kerülhetsz be ebbe a kategóriába, ha 500 MCO tokent kötsz le. A Cashback jutalom 3%-ig emelkedik a kártya után, 0.4%-ig a tárcád után. A pénzkivételi korlát 800 dollár, míg az átváltási limit már 10.000 dollár. Az ajánlási bónuszt itt már felvitték 15%-ig, ami már 40 dollárnyi ajánlási bónuszt is tartalmaz legfeljebb 10 felhasználó után. A kártyatulajok emellett jogosultságot szereznek arra is, hogy használják a LoungeKey reptéri várókat.
 • Icy White kártya: Ha befektetsz 5.000 MCO tokent, akkor kerülsz be ebbe a kategóriába. A Cashback felugrik 4%-ra a kártya után és 0.8%-ra a tárca után. Az ajánlási bónusz 20%, és kapsz 80 dollárt is, ha meghívsz 50 új felhasználót.
 • Obsidian Black kártya: Ez a legmagasabb kategória, amit akkor érhetsz el, ha 50.000 MCO-t stakelsz. A cashback már felugrik 5%-ra a kártya után, és 1%-ra a tárca után. A kártya pénzkivételi limitje már 1000 dollár. A tulajok 25%-os ajánlási kedvezményt kapnak, és mellé 100 dollárt, ha kiajánlják 100 új felhasználónak.

Crypto Credit szolgáltatások

Nagyon népszerű szolgáltatása a Crypto Credit, amely arra épül, hogy engedi a felhasználóknak hogy pénzt kölcsönözzenek a vállalattól, és később fizessék azt vissza. Ennek a feltétele, hogy az ügyfél MCO-t vagy Bitcoint stakeljen. Nagy előnye, hogy nincs visszafizetési határidő, nincs hitelbírálat, nincs minimum fizetési díj, és az MCO tokenekkel csökkenthetjük a különféle díjakat.

Crypto.com Earn

A szolgáltatás kamatot fizet a kriptovaluta lekötések után. Minden egyes konstrukcióra változó százalékú hozamot kapnak az ügyfelek, például jelenleg Bitcoin elhelyezése esetén 3 hónapra a kamat 6%. A legjobb konstrukciók az MCO tokenekre érhetőek gyakran 10+ százalékos kamatokkal.

Crypto.com Pay

Crypto.com Pay lehetővé teszi a kereskedőknek és vállalkozóknak, hogy elfogadják a kriptovalutákat fizetési eszközként az üzletekben. A kereskedőknek nem számolnak fel semennyi tranzakció feldolgozási díjat kriptók után, és csak 0.5%-os díjak kell fizetniük a fiatpénzek után. Ez a díj körülbelül 80%-kal alacsonyabb a mainstream fizetési szolgáltatók által kínált díjaknál. Például a Ledger és a WooCommerce már el is fogadja a kriptófizetéseket a Crypto.com által. A Pay szolgáltatást könnyen lehet integrálni weboldalakba is, és ott is lehet használni a fizetésekre.

Egyéb Crypto.com jellemzők

Az eddig felsoroltakon felül a Crypto.com még lehetővé tesz nagyon sok kriptokereskedés típust is, legyen az margin kereskedés, derivatíváknak a kereskedése, OTC kereskedés és decentralizált tokencsere. A platform nagyon ügyel a marketingre és az ügyfeleire is, nagyon sok kampányt futtatnak különféle kereskedési versenyek, kvízek és promóciók formájában. Ekkor általában ingyen kriptovalutákat is osztogatnak a résztvevőknek.

Hamarosan indítják a saját blokkláncukat is, amely továbbnöveli a platform sebességét, ügyelni fog a biztonságra, és további kedvező pénzügyi ösztönzőket kínál majd a node operátoroknak. Jelenleg a blokklánc már a tesztelési fázisban tart.

Crypto.com vélemény

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a Crypto.com nagyon sok szolgáltatást és funkciót kínál, amivel az egyik legambiciózusabb szervezet a blokklánc szférában. A tőzsde, a Syndicate, a VISA kártyák… mindenki számára tud valamit nyújtani. Könnyen használható a kezdők számára is, akik még csak most ismerkednek a kriptovaluták világával. A haladó és profi befektetőket pedig a platform egy magasabb szintre képes emelni, amivel sok új lehetőség nyílik meg számukra.

Ha ki szeretnétek próbálni a Crypto.com ‘minden egyben’ kriptovaluta platformját, akkor innen le tudjátok tölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.