Bannolta a Coinbase a botrányhős megmondóembert

A Coinbase bitcoin és alternatív digitális eszköztőzsde platform letiltotta a jobboldali brit megmondóembert és botrányhős Milo Yiannopoulos profilját. Yiannopoulos saját maga tette közzé a hírt a Gab-on.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

Yiannopoulos jól ismert politikai kommentátor, népszerű jobboldali nézeteiről és homoszexualitásáról. Önmagát kulturális szabadságpártinak titulálja, aki gyakran állít pellengérre ellentmondásos szélsőjobboldali nézeteket és oldalakat. Korábban Yiannopoulos a Breitbart News amerikai szélsőséges hírportál véleményvezére volt.

A Coinbase látszólag nem adott túl sok időt a közszereplőnek és három perc alatt törölte is a platformjáról:

Nem jelenthet nagy számot Yiannopoulos számára a bannolás hiszen korábban ugyanígy járt a Facebookon, Instagrammon és Twitteren is. A Guardian az esetről készült cikke szerint a Facebook szóvivő úgy kommentálta a tiltást, hogy “mindig is töröltük az olyan egyéneket vagy szervezeteket, akik ideológiáktól függetlenül erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy annak részesei”. Persze bagoly mondja verébnek a Facebook esetében. Nem kell messzire menni, hogy visszásságokra bukkanjunk, gondoljunk csak az éveken keresztül háborítatlanul Facebook felhasználók profiljait politikai célokra kiárusító és manipuláló Cambridge Analytica botrányra.

Vajon Téged is töröl a Coinbase 3 perc alatt? Próbáljuk ki! Regelj a linkünkkel és kapsz 10 dollárnyi Bitcoint. Sok szerencsét!

A Coinbase sárossága pedig közismert a kriptopénzek világát valamicskét is követő internetezők körében. Többször is kiderült, hogy kettős mércét használ és mellette a munkatársainak előéletének feltérképezésére se fordít kellő hangsúlyt.

Januárban például a Gab egyik társalapítójának, Andrew Torbának törölte a kereskedői számláját. A Gab felé egyébként gravitálnak azok a személyek, akik valamilyen okból száműzöttekké váltak a főáramlat közösségi médiáiból, különösen a gyűlöletbeszéd vádját billogként viselők egyik kedvelt gyűjtőtábora.

Szintén januárban ugyanez a Coinbase szőröstül-bőröstül felvásárolt egy Hacking Team nevezetű ‘etikus’ hackercsapatot akikről kiderült, korábban autoriter országok kormányainak, mint Szaúd-Arábiának segítettek politikai disszidenseket kézre keríteni és likvidálni.

2018 áprilisban a WikiLeaks webshopjának is meggyűlt a baja a Coinbase önjelölt kriptorendőrrel miután az utóbbi blokkolta a nemzetközi adatszivárogtató oldal kereskedői profiját.

Hogy Milo Yiannopoulos törlésére miért volt szükség a Coinbase-n, arra a tőzsde nem adott választ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.