A legnagyobb dél-amerikai kriptotőzsde a világ legjobbjai közé igyekszik

Az egyik legismertebb brazil kriptotőzsde, a Mercado Bitcoin hivatalos közleményt tett közzé még múlt héten. Ebben bejelentette, hogy hamarosan tovább bővül. Olyan országokat fog megcélozni, mint Chile, Argentína vagy Mexikó. A működés ezekben az országokban az idei évben elindulhat a tőzsde reményei szerint, már ha sikerült összeszedniük 37 millió dollárnak megfelelő befektetői tőkét. A Mercado a közleményben kiemelte, hogy a bővülésre az ad lehetőséget, hogy a fentebb említett három országban a szabályozói környezet hasonló a brazilhoz. A cég eléggé reklámszagú közleményében nem kevesebbet tűzött ki célul, minthogy a világ öt legnagyobb kriptőzsdéjének egyike legyen a jelenleg Latin-Amerikán kívül nem annyira ismert platform.

A legnagyobb dél-amerikai kriptótőzsde bemutatása

Amerika déli részén viszont messze a legnagyobbnak számít, úgy, hogy kizárólag csak Brazíliában üzemel. Jelenleg a Mercado úgy 2,2 millió kereskedőnek nyújt lehetőséget a kriptókereskedelemre, de ezt tovább akarják tolni, hogy elérjenek akár 3-4 millió kereskedői kört is. A teljes kereskedelmi volumen 2020-ban 1 milliárd 200 millió dollár körül mozgott, tehát tényleg nem kispályás cégről van szó. Az egyik kriptós piacelemző szerint az ethereum és a bitcoin viszi a prímet a Mercadón, napi szinten 2,5 millió dollárnyi ethereumot adnak-vesznek. Bitcoin esetén ez úgy 2 millió dollár körül mozog. És a bitcoin hihetetlen mozgásai nagy lökést adtak a dél-amerikai kriptós piacnak is. Január hónap elég volt ahhoz 2021-ben a Mercadónak, hogy az összes 2020-as bitcoinos kereskedelmi volumen felét elérjék.

És ha lehet hinni a PR-szövegeknek, akkor tényleg van esély a dél-amerikai kriptótőzsde erős piaci jelenlétére világszinten is. Hiszen például a Meubank kriptotárcás céget is tervezik felvásárolni a Bitrust mellett, ami pedig biztosításokkal, garanciákkal foglalkozik befektetők vonatkozásában. A befektetők bevonása jól halad állítólagosan, bár ahogy a listát megnézi az ember, csak brazil befektetési alapokat lát az ember. Tehát nagy valószínűséggel a közeli jövőben európai vagy éppen magyar vonatkozásban annyira sokszor még nem fogunk hallani a Mercadóról. De azért jó ha tudjuk, hogy a világ másik felén is vannak kriptós törekvések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük