Felmérés: a befektetők 72%-a még több kriptopénz vásárlását tervezi

A volatilitás, spekuláció és szabályozatlanság ellenére a legfrissebb SharePost által végzett kutatás szerint a válaszolók többsége még több digitális eszköz vásárlását tervezi 12 hónapon belül.

Növekvő kereslet a kriptopénzek iránt

A szeptember 5-én publikált SharePost felmérésben a befektetők többsége továbbra is pozitív mikor a kriptovaluta vásárlásra kerül sor.

A kriptopénz árak ide-oda himbálóztak az elmúlt pár hónapban. Ennek ellenére a befektetők 59 százaléka és a fogyasztók 72 százaléka növelni kívánja kriptovagyonát a következő 12 hónap során. A válaszolók többsége értéknövekedést vár a következő 12 hónapban bár a befektetők kevésbé bikásak a korábbi felmérés válaszaival összehasonlítva. A befektetők 57 százaléka és a fogyasztók 66 százaléka értéknövekedést vár az elkövetkező 12 hónapban.

A felmérésben 2 490 fogyasztó és 528 intézményi és akkreditált befektető vett részt.

A bitcoin továbbra is az ász, a válaszolók többségének van bitcoinja, amit követ az ether, ripple és litecoin. A lenti ábra alapján viszont a megkérdezettek befektetők többsége az ethert látja a következő hónapok legsikeresebb kriptovalutájának.

A fogyasztók körében viszont továbbra is a bitcoin viszi a prímet és 78%-uk szerint a bitcoin lesz a legsikeresebb a következő egy évben. Ami érdekes még, hogy még a korábbi felméréshez képest is többen vélekednek a bitcoinról pozitívan.

Blokklánc technológia, mint a pénzutalási és fizetési modellek végzete

Legalábbis ez derül ki a megkérdezettek válaszai alapján a blokklánc technológia jelentőségéről. A megkérdezett befektetők 32%-a és a fogyasztók 49%-a szerint a munkaadók blokklánc alapú technológiák bevezetésén dolgoznak. A legtöbben a tranzakciókat igénylő szolgáltatásoknál várnak blokklánc-diszrupciót.

Az ötből négy szektor válaszolói szerint a blokklánc felforgatja a pénzügyi szolgáltatásokat. A befektetők és fogyasztók egyaránt pozitívak a blokklánc pénzutalási, fizetési és eszközkezelési szektor felforgatásával kapcsolatban. A befektetők 58 és fogyasztók 55 százaléka szerint a blokklánc először a pénzutalásra fog lecsapni.

Legnagyobb baj: volatilitás és biztonságosság

A legnagyobb gondot továbbra is az árvolatilitás és a biztonságosság jelenti a megkérdezettek számára. Elfogadottság alapján pedig arra mutat rá a felmérés, hogy az ismerethiány és az alkalmazások hiánya az ami legjobban hátráltatja a technológia és a kriptovaluták elterjedését.

Ami viszont örömhír, hogy mind a befektetők, mind a fogyasztók egyre jobban tudatában vannak a kriptovaluták és blockchain létezésének. A válaszadók többsége 2025-re teszi a mainstream elfogadottság beindulását.

A felmérésben mind a fogyasztói, mind a befektető oldalon alul reprezentáltak az európai megkérdezettek és a teljes létszám mindössze 5 illetve 10 százalékát teszik ki. A legtöbben Ázsiából és Észak-Amerikából válaszolták meg a kérdéseket.

Realisztikus hogy 2025-re mindenki bitcoinnal fizet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük