Beindultak a kínai kriptók, ám e mögött az érme mögött is hatalmas közönség áll

Kína viszonyát a kriptoszektorral egyáltalán nem lehet rózsásnak nevezni. Ennek ellenére a jelek szerint a régóta húzódó negatív szemlélet nem kizárt, hogy hamarosan megváltozhat. Amennyiben valóban bekövetkezne egy szemléletváltás a kínai kormány blokklánc-technológiával szembeni negatív hozzáállásában, abban az esetben egy régóta várt futam vennék kezdetét.

Írásunkban megvizsgáljuk, miért van változóban a kínai kriptopiac, továbbá mutatunk egy ideális befektetést, amivel elképesztő profithoz juthatnak azok, akik még idejében csatlakoznak.

Kína borús viszonya a kriptoval

Egyáltalán nem meglepő módon, a kínai kormány szemét gyakorlatilag a kezdetektől fogva szúrta a kripto. Ennek az elsődleges oka, hogy egy erősen centralizált pénzügyi világban nincs helye egy decentralizált eszköznek, amit a kormány képtelen ellenőrzése alá vonni.

Ennek megfelelően már 2013-ban megjelentek az első szabályozások. Ezek megtiltották minden pénzügyi intézmény számára tranzakciók elvégzését a Bitcoinhoz hasonló digitális pénzekkel. Ez a szabályozás azonban nem gátolta meg a kereskedőket, pusztán nehezebbé tette a digitális tokenek beszervezését.

Mivel hivatalosan ekkor nem lettek betiltva a kriptok, ezért a 2013-as szabályozás ellenére egyre több cég kezdett különböző kriptokat használni és elfogadni.

Az eseményeknek új löketet a 2017-es kriptoláz adott, amikor hirtelen gombamód kezdtek szaporodni az új projektek – amiknek egy részéről hamar bebizonyosodott, hogy átverés volt.

Ezt látva a kínai törvényhozás még ebben az évben ismét szigorított, ekkor azonban kizárólag az újonnan listázott érméket sújtotta szankciókkal. A kormány ekkor megtiltotta minden platform számára új érmék listázását. Amennyiben egy platform mégis elérhetővé tett egy tokent, abban az esetben maradéktalanul vissza kellett fizetni minden befektetőnek a befektetése összegét.

Ez továbbra sem szegte kedvét a kereskedőknek, amire válaszul 2021-ben következett az eddigi legszigorúbb szabályozás. Miközben a Bitcoin 55 000 dollár magasságában mozgott, a kormány betiltotta az országban a kriptobányászatot.

Mivel ekkor már kiépült ipara volt a bányászatnak, így a hash rate arányában szinte azonnal meglátszott a tiltás. Ezek után 50%-os árfolyamcsökkenés következett be néhány hét alatt, így a Bitcoin értéke 30 000 dollárra esett vissza.

Ezen felül pedig minden kripto tranzakció és kripto birtoklás illegálissá vált. A lakosság számára törvénytelen bármilyen tokent küldeni vagy fogadni, míg az intézmények és bankok számára a tárolás sem megengedett.

statista bitcoin banyaszat 1

Forrás: statista

Ahogy az látható ábránkon, a 2021-es tiltás után az egyensúly hamar visszaállt. Sőt, kevesebb mint egy évvel később már magasabban volt a hash rate, mint korábban. Az élő térképen pedig jól látható, hogy továbbra is magas számban érhetők el élő Bitcoin node-ok.

Változtathat Kína a hozzáállásán?

Előfordulhat, legalábbis a Kínai Központi Bank korábbi tanácsadója, Huang Yiping szerint igen. A szakértő azzal érvel, hogy amennyiben Kína továbbra is fenntartja 2021-ben hozott tilalmat, abban az esetben egy hatalmas profitszerzési lehetőségtől esne el az állam.

Bár a tiltás már évek óta tart, ennek ellenére Kínában található a világon a második legtöbb Bitcoin bányász. Vagyis egy esetleges engedélyezéssel könnyen lehet, hogy a kormány az adóztatással jelentős profitra tehetne szert.

Huang továbbá arra figyelmeztet, hogy a kormány, amennyiben nem aknázza ki megfelelően a blokklánc-technológiában rejlő lehetőségeket, abban az esetben más nemzetekkel szemben komoly hátrányba kerülhet az ázsiai ország.

Abban az esetben, ha a kínai törvényhozás valóban feloldaná a tilalmat – akár csak részlegesen is – a kriptopénzekre, abban az esetben egészen döbbenetes bikafutam kezdődhetne. Ezzel kapcsolatban elég, ha csak arra gondolunk, hogy a 2021-es tiltás közel 50%-os árfolyamesést eredményezett a Bitcoinnál.

statista bitcoin 1

Forrás: statista

Fordított esetben pedig nem kizárt, hogy a jelenleg viszonylag alacsony áron elérhető Bitcoin (25 800 dollár) akár a duplájára is emelkedhet.

Bár a jövő bizonytalan, a kínai kormány könnyen lehet, hogy a beszakadt export miatt esetleg új lehetőségeket is mérlegel, amivel profithoz tudna jutni.

Mibe érdemes befektetni?

Ahogy az látható, a globális kriptopiac továbbra is a magas volatilitás jeleit mutatja. Amint valahol javulás áll be (amerikai gazdasági adatok) szinte azonnal beárnyékolja azt valami más (kínai exportálási adatok).

Pontosan ezért érdemes lehet megfontolni a befektetést előértékesítésekbe. Ezek olyan, még listázás előtt álló gyűjtések, aminek során a befektetők a listázási árnál alacsonyabban juthatnak hozzá különböző kriptokhoz.

Mivel ezekből nincs hiány, ezért a tökéletes előértékesítés kiválasztása előtt érdemes néhány szempontot alaposan megvizsgálni. Ilyen például a projekt tokenomikája, a követők száma és a fejlesztők korábbi tapasztalata a kriptoszektorral.

Amennyiben ezek mind megfelelnek, abban az esetben mindenképpen érdemes a csatlakozást mérlegelni.

Wall Street Memes – komoly sikerek, már a gyűjtés előtt

A Wall Street Memes-ről túlzás nélkül lehet mondani, hogy az idei év egyik legjobb projektje.

Elég ha csak arra gondolunk, hogy a fejlesztők már a gyűjtés megkezdése előtt közel 1 millió követővel rendelkeztek, amit szorgos munkával az elmúlt 5 évben gyűjtöttek.

Mára a Wall Street Memes Twitter-oldala például annyira meghatározó része lesz a közéletnek, hogy egy-egy vicces tweetre maga Elon Musk is többször reagált. Ez azonban még nem minden.

wall st memes fooldal jun1

A fejlesztők egy egészen egyedi tokenomikát dolgoztak ki, aminek hála a befektetőknek egy percig sem kell attól tartani, hogy a gyűjtés esetleg átverés lesz.

Szemben a legtöbb projekttel, a Wall Street Memes fejlesztői úgy döntöttek, hogy a teljes tokenkészletet elérhetővé teszik a közösség számára.

A most zajló előértékesítés során a készlet 50%-a kerül eladásra. A listázáskor 10-10% a CEX illetve a DEX likviditásra lesz fordítva, továbbá a fennmaradó 30% különböző közösségi jutalmak formájában lesz kiosztva.

Vagyis az érme jövőjét kizárólag a befektetők fogják meghatározni, azokból pedig biztosan nem lesz hiány.

Az előértékesítés ugyanis csak május végén vált elérhetővé, ennek ellenére már most 6.2 millió dollár értékben sikerült eladni a natív $WSM érmékből. Más szóval, az összegyűjteni kívánt 30.577 millió dollárnak a 20%-a 2 hét alatt teljesült.

Amennyiben ez a lendület továbbra is kitart, abban az esetben kevesebb mint 3 hónapon belül teljesülni fog az összegyűjteni kívánt összeg.

wall street memes tokenomika frissitett

Ezen a ponton azonban okkal merülhet fel, hogy mémeken kívül a készítők rendekeznek-e a tapasztalattal a kriptoszektorban.

A válasz pedig természetesen az, hogy igen.

2021-ben a készítők kiadtak egy exkluzív, 10 000 darabból álló NFT-kollekciót, amit a befektetők 2.5 millió dollár értékben, csupán 32 perc alatt el is kapkodtak.

Ezek után pedig egyáltalán nem csoda, hogy több szakértő is úgy véli, hogy a $WSM értéke a listázást követően akár a százszorosára is emelkedhet.

Ha nem szeretnél lemaradni az év egyik legjobb kezdeményezéséről, abban az esetben a magyar nyelven elérhető Wall Street Memes weboldalon keresztül pillanatok alatt csatlakozhatsz.

Csatlakoztasd a kriptotárcádat az előértékesítési felülethez, majd a számodra ideális fizetési mód kiválasztása után végezd el a tranzakciót.

Ne maradja le az idei év legjobb projektjéről!

Nézd meg a Wall Street Memes oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**