Bejelentették az Ethena és a Bybit integrációját

A szintetikus stabilcoin startup, az Ethena Labs ma bejelentette a Bybit-tel való integrációt, hogy USDe tokenjét fedezeti eszközként hozzáadja a kriptotőzsdéhez.

Az USDe támogatásának hozzáadása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy örökjáradékos eszközökkel kereskedjenek, miközben potenciálisan megkapják az Ethena hozamát is – amely jelenleg 15,3% – a bitcoin és ether spot díjmentes kereskedése mellett. A Bybit is integrálni fogja a tokent az Earn platformjába.

Az Ethena natív tokenje, az ENA a hírre emelkedett. Az árfolyam 1,5%-kal 0,97 dollárra nőtt, 1,3 milliárd dolláros piaci kapitalizáció mellett. A csapat az ENA teljes kínálatának 5%-át airdropként osztotta szét a korai elfogadók körében. Ezzel már az első napon 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt értek ek, miközben a projekt elindította a „Sats kampányt” is.

Ethena

Ez az új integráció csak újabb puskaporral fűszerezi az úgynevezett stabilcoin háborút, amely a múlt héten ismét felforrósodott. A PayPal ugyanis engedélyezte a PYUSD-t a határokon átnyúló fizetésekhez, a Ripple pedig a saját dollárhoz kötött stabilcoinját reklámozta.

Az Ethena csapata szerint a piac két vezető stabilcoinjának, az USDT-nek és az USDC-nek a sikerét szeretnék megismételni. A két vezető stabilcoin együttesen a 160 milliárd dolláros stabilcoin piaci kapitalizáció több mint 90%-át birtokolják.

„Az USDT és az USDC sikere nagyban köthető ahhoz, hogy a legfontosabb kereskedési pároknál a centralizált tőzsdéken fizetőeszközként használják.” – olvasható az Ethena csapatának X-posztjában. „Az USDe hozzáadása ezekhez a spot párokhoz az első lépés a DeFi-n túli elfogadás növelésében a leglikvidebb kereskedési platformokon a kriptotérben.”

Az USDe megjelenése a Bybit-en egyértelműen pozitívum az ökoszisztéma számára, tekintettel a kriptotőzsde méretére. A 24 órás tranzakciós volumen alapján a Binance mögött a Bybit 3,6 milliárd dollárral értékkel követi. A havi látogatottság alapján 39,1 millióval a harmadik helyen áll, és a CoinGecko-n a bizalmi pontszám alapján az első helyet foglalja el.

Az Ethena egyre feljebb lép a ranglétrán

Az Ethena ökoszisztémája a 2024. február közepén ellentmondásos indulása óta szárnyal. A startup 27%-os hozamot ért el 2 hónap alatt a stabilcoinján, ez azóta 15%-ra esett vissza.

Az USDe, az Ethena szintetikus stabilcoinja, az 1 dollárhoz kötött tokent a Lidón stakelt ETH-val fedezik, miközben a stETH mögött a központi tőzsdéken lévő shortol ETH-pozíciók vannak. Mind a stETH, mind a short pozíciók hozzájárulnak az emelkedő hozamhoz, amit aztán a stabilcoin tulajdonosoknak osztanak vissza.

A fent említett airdrop után az USDe gyorsan kapaszkodott felfelé a ranglétrán, és a CoinGecko szerint az ötödik helyet foglalja el a stabilcoinok között. Április elején 20%-kal növelte 2,4 milliárd dollárra a piaci kapitalizációját. Bár ez azóta csökkent, és most 2,29 milliárd dollárt ér.

Április elején az Ethena a Bitcoint is hozzáadta az USDe fedezeti eszközeként. A lépés célja az volt, hogy segítse a delta fedezett szintetikus dollár adoptációját a Bitcoin határidős piacra való belépéssel.