Bejelzett a hash-szalagok indikátor, most kell Bitcoint venni

A hash-szalagok indikátor ritka vételi szignált jelzett múlt hét péntekre, ami arra utal, hogy most van itt az ideje a Bitcoin vásárlásának.

Pontosan tudni azt, hogy mikor van a legjobb időpont egy befektetéshez, sokaknak a vágya, de kevés ember számára elérhető. Valójában az olyan befektetési stratégiák, mint a dollárköltség átlagolás (DCA – dollar-cost averaging) azért jöttek létre, hogy kivegyék a találgatásokat az egyenletből, és stresszmentesebb befektetési élményt tegyenek lehetővé. Ettől függetlenül sokan még mindig keresik a legjobb lehetőségeket arra, hogy olyan jó befektetést hajtsanak végre, amely kiemelkedő hozamokat ígér. Bár nincs egyetlen mutató sem arra vonatkozóan, hogy mikor van itt egy ilyen időszak, léteznek olyan stratégiák, amelyek segítik ezeknek az időszakoknak a kiszúrását. A Bitcoin világában a hash-szalagok az egyik ilyen indikátor.

A TradingView platformon is könnyen beállítható hash-szalagok egy olyan indikátor, amely a Bitcoin hashrátájának két egyszerű mozgó átlagából (SMA – simple moving average) áll: a 30 napos és a 60 napos SMA. A rövid távú mozgó átlag lefelé irányuló keresztezése a hosszú távú mozgó átlaggal egy kapitulációs időszak kezdetét jelzi. Míg a felfelé irányuló keresztezés annak végét. A Bitcoin a bányászok kapitulációs időszakának végén gyakran hoz a befektetők számára kiemelkedő hozamot, mivel úgy gondolják, hogy már túl vagyunk a nehezén, és a piac kezd fellendülni.

Hash szalagok indikátor

Hash-szalagok indikátor Bitcoin vásárlást jelez

A hash-szalagok mutató múlt péntekre “vételi” jelzést adott, miután a BTC árfolyama több mint 7%-ot esett a hét elején. A Bitcoin árfolyama azóta viszont 4%-kot erősödött.

“Nagy a valószínűsége annak, hogy a mélyponton már túl vagyunk” – mondta Charles Edwards, a hash-szalagok mutató megalkotója és a Capriole Investments alapítója. “Most a lehető legerősebb jelet kaptuk egy nagyobb felhalmozási zónához érve, a hash-szalagok vételt jeleznek, de az időzítése még értékesebbé teszi most ezt.”

A mostani hash-szalagok vételi jelzés ennek a felezési ciklusnak a második felére esik. A felezési ciklus a Bitcoin bányászati blokkjutalom felezések közötti négyéves időszaka. Edwards azt magyarázza, hogy a hash-szalagok késői ciklusának jelzései voltak eddig “a legmegbízhatóbbak és legjobban teljesítőek a múltban.” A mutató vételi jelzése azonban nem jelenti azt, hogy az ár azonnal felfelé ki fog lőni.

A magas infláció és a rossz makrogazdaság bezavarhat a hash-szalagok jelzésének

Az előző Bitcoin medvepiacon, a 2017-es csúcsot követően a hash-szalagok vételi lehetőséget jeleztek. Ekkor a BTC-vel 3600 dollár körül kereskedtek 2019. január 10-én. A következő év során a Bitcoin ára 127%-kal 8 200 dollárra emelkedett, miután az első hat hónapban 233%-os hozamot ért el.

Annak ellenére, hogy korábban a hash-szalagok vételi szándékot jeleztek és a Bitcoin vásárlás után a hozamok nagyot emelkedtek, még nem biztos, hogy jelenlegi makrogazdasági körülmények esetében is így fog történni. Ugyanis a globális piacokon most egy szélesebb körű kockázatcsökkentő hangulat uralkodik. Edwards azonban azt állítja, hogy volt ellenérv a mutató hatására történő cselekvés ellen minden alkalommal, amikor a mutató jelzést adott.

“A stratégia három évvel ezelőtti nyilvánosságra hozatala óta hat “élő” hash-szalagok jelzés volt” – mondta. “Szinte mindegyiknél volt szkepticizmus vagy jó elméleti ellenérv, hogy ezúttal másképp van, de eddig egyik ellenérv sem volt érvényes”.

Az igazság az, hogy a hozam soha nem garantált. A befektetőknek maguknak kell eldönteniük, hogy egyéni körülményeiknek megfelelően vásárolnak-e Bitcoint, és ha igen, mikor. Ráadásul, ahogy Edwards kiemelte, a világot jelenleg jellemző globális magas inflációs időszak “mindenképpen” jó ellenpontja a hash-szalagok jelének.

“Ilyen időszakok csak körülbelül fél évszázadonként fordulnak elő” – mondta. “Így nehéz felmérni, hogyan fog viselkedni a Bitcoin, és hogyan fognak teljesíteni az ilyen Bitcoin specifikus stratégiák. Kétségtelen, hogy lesz hatása”.