Hány kriptotárca szükséges ahhoz, hogy a Bitcoin fedezetet nyújtson az infláció ellen

A Bitcoin egyik legfontosabb értéke az elmúlt években az volt, hogy a hozama gyakran az inflációs rátát is megelőzte. Ennek köszönhetően “digitális aranyként” szerzett hírnevet, mivel a közössége és támogatói saját pénztárcájukon tapasztalták, hogy a digitális eszköz jobb inflációs fedezetet jelent, mint bármely más befektetési eszköz. Azonban egyelőre nem minden egyes Bitcoin támogató hisz abban, hogy a Bitcoin valódi inflációs fedezeti eszköz, legalábbis egyelőre még nem. Az egyik ilyen a Skybridge Capital vezérigazgatója, Anthony Scaramucci. Íme az ő véleménye.

Több kriptotárcára van szükség

Nos, a Bitcoin hatalmasat nőtt a több mint egy évtizeddel ezelőtti bevezetése óta. Éppen ezért lenyűgöző, hogy a digitális eszközt olyan más eszközökhöz hasonlítják, amelyek már sokkal régebb óta léteznek. Ezek egyike az arany, amely korábban már bizonyította, hogy a befektetők számára az infláció fedezésére szolgáló eszköz.

A Bitcoin növekvő népszerűségével fokozatosan potenciális inflációs fedezeti eszközként tudta magát kiemelni a többi befektetési eszköz közül. De annak ellenére, hogy sokan úgy vélik, hogy a digitális eszköz jó inflációs fedezeti eszköznek minősül, Anthony Scaramucci nem így gondolja. Ezt pedig főként szerinte a kriptopénz adoptációján múlik.

Scaramucci a CNBC Squawk Box című műsorában adott interjújában kifejtette, hogy bár a Bitcoinban megvan a potenciál, hogy inflációs fedezeti eszköz legyen, de közel sem az még. A vezérigazgató szerint azért, mert a BTC-tárcák száma még mindig 1 milliárd alatt van.

Jelenleg körülbelül 83 millió Bitcoin kriptotárca van regisztrálva, de Scaramucci szerint amíg a BTC tárcák száma nem haladja meg az 1 milliárdot, addig nem tekinthető inflációs fedezeti eszköznek.

Bitcoin tárcák száma

A Bitcoin még mindig túl éretlen

Mivel jelenleg még csak körülbelül 13 éve létezik, a Bitcoin kétségkívül még mindig nagyon fiatal eszköz. Ha hozzávesszük, hogy digitális eszközről van szó, a kriptopénz még egy plusz bizonytalansági faktort kap maga mellé. És ez az éretlenség az egyik olyan dolog, amire Scaramucci rámutat.

Kifejtette, hogy az egyik dolog, ami ellene szól annak, hogy a BTC az infláció fedezetére szolgáljon, az a technikai eszközként való éretlensége. Ez azonban nem zárja ki teljesen a kriptopénz lehetőségeit.

A Bitcoin korlátozott kínálata nagy vonzerőt jelent a befektetők számára. Scaramucci is kiemelte ezt, mint a Bitcoin mellett szóló egyik legfontosabb érvet, amely szerinte, ha elég időt kap, akkor a több ezer éves arannyal fog vetekedni. Sőt, akár meg is előzheti azt, főleg azért, mert a Bitcoin könnyen mozgatható és könnyen tárolható.

Jelenleg állítólag a világ lakosságának kevesebb mint 5%-a rendelkezik Bitcoinnal. Az ARK Invest vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy ha az intézményi pénzek 5%-át Bitcoinba forgatnák át, akkor a digitális eszköz valószínűleg elérhetné az 500 000 dollárt is.