Bejött a július a Telegram TON tokennek, a TRCV is a tervek szerint épül

A Toncoin (TON) a Telegram Open Network blokkláncon használt natív kriptovaluta. Az Open Network egy Layer 1-es blokklánc, amely a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmodell felhasználásával működik.

A Toncoint azért fejlesztették ki, hogy több millió felhasználó igényeit kezelni tudja, és lehetővé tegye számukra a tranzakciók egyszerű lebonyolítását. Ahhoz, hogy igazán megértsük az Open Network és a Toncoin lényegét, érdemes a Telegramról is pár szót ejteni.

A Telegram lényegében egy üzenetküldő alkalmazás, amely globálisan elérhető, titkosított és felhőalapú platformra épül. Ez egy olyan központosított megoldás, amelynek célja, hogy a felhasználók számára hozzáférést biztosítson egy azonnali üzenetküldő szolgáltatáshoz. Az alkalmazás a videohívások elérhetősége mellett végponttól végpontig titkosított csevegéseket is biztosít, emellett különféle médiafájlok küldését és a fájlmegosztást is támogatja sok egyéb funkció mellett.

A TON token tehát lehetővé teszi a Telegram felhasználók számára, hogy könnyen vásároljanak, eladjanak vagy stakeljék a saját natív tokenjüket.

A Telegram elindította a saját fizetési rendszerét

Friss hír a platform háza tájáról, hogy júliusban a @wallet csapat elindította a Wallet Pay-t, egy úttörő fizetési rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovaluták segítségével vásároljanak termékeket és szolgáltatásokat a Telegram alkalmazásban.

Ez az egyedülálló megoldás nagyon könnyen integrálódik bármely Telegram botba vagy szolgáltatásba, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerűen fizessenek Toncoinban, USDT-ben vagy Bitcoinban közvetlenül a Telegram üzenetküldő alkalmazás felületén keresztül.

A Wallet Pay tehát egy olyan hiánypótló eszköz a Telegram számára, amely felvértezi a több mint 700 millió felhasználóját arra, hogy alkalmazzák a blokklánc technológiát és integrálják a kriptót a mindennapi életükbe, végső soron komolyan hozzájárulva a digitális valuta tömeges elterjedéséhez.

Toncoin technikai elemzés

A Toncoin (TON) is jó szériában van az elmúlt hetekben, az eszközzel most 11%-kal magasabb árfolyamon kereskednek az előző 1 hetes árfolyamához képest. A cikk írásakor a tokennel 1.49 dolláron kereskednek. A kereskedési volumen ugyanezen időszak alatt szintén 11%-os növekedést mutatott, jelenleg a piaci kapitalizáció pedig 5,16 milliárd dollár. A 24 órás kereskedési volumene 39 millió dollár volt.

Toncoin technikai elemzés

A Toncoin volatilitási szintjei is igen magasak, mivel a Bollinger-szalagok alsó és felső szélei igen messze vannak egymástól, ami erősödő volatilitást jelez a TON következő időszakára is, mivel az RSI indikátor is közelít az átlagos vonal fölé. Ugyanakkor jelenleg a MACD indikátor a negatív tartományban mozog. A mozgóátlag mutatók azonban erős vételi jelzést mutatnak.

Toncoin adatok

A napi átlagos tranzakciók száma az elmúlt egy hónapban 150 ezer és 225 ezer között ingadozik, a mai napon majdnem 180 ezer tranzakciót bonyolítottak le a hálózaton a jelenleg több mint 700 ezer aktív tárca felhasználói. A platform a múlt héten átlépte a 3 milliós határt is az összes felhasználók számát tekintve. A Toncoin jelenleg forgalomban lévő készlete 3,43 milliárd token az induláskor tervezett 5 milliárd tokenból.

A Tradecurve tokenomikája

A Tradecurve egy hibrid kereskedési tőzsde, amely egyesíti a centralizált és a decentralizált tőzsdék legjobb elemeit. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén kereskedjenek forex eszközökkel, részvényekkel, árucikkekkel és kriptovalutákkal egy felhasználói számláról, anélkül, hogy végig kellene menniük az ügyfélazonosítási lépéseken.

Tradecurve allokáció

A Tradecurve natív tokenje a TCRV token, amelyből 1,8 milliárd darabot fognak kibocsátani az előértékesítési szakasz lezárulta után. Ebből a 1,8 milliárdból a tervek szerint 720 milliót, azaz a teljes kínálat 40%-át az előértékesítés során értékesítik a befektetőiknek. A kínálat 15%-a marad meg az alapítók és fejlesztőcsapat jutalmazására, 14%-ot pedig tartaléknak tartanak meg. Körülbelül 180-180 millió darab tokent listáznak majd be a tőzsdéken, illetve osztanak szét marketing célokra. Az égetési arány 9% lesz majd az infláció leküzdésére.

A tokenek havonta, összesen 4 hónapon keresztül kerülnek majd a tokenek tulajdonosaihoz. A birtokosok minden egyes alkalommal a tokenjeik 25%-át kapják meg. Az előértékesítés lezárását követően a tervek szerint a token először az UniSwapon és két központi tőzsdén (CEX) kerül bevezetésre. Ez a stratégia lehetővé teszi számunkra, hogy kiszélesítsék elérésüket a kriptoszektor közösségen belül, és növeljék a márkájuk ismertségét.

A Tradecurve tehát egy olyan kereskedési platform lesz, amely a CEX-ek és a DEX-ek (centralizált és decentralizált tőzsdék) előnyeit kívánja ötvözni. Az alacsony kereskedési díjak mellett a Tradecurve olyan extra funkciókkal büszkélkedhet, mint például a negatív egyenlegvédelem és a mesterséges intelligenciával (AI) integrált algoritmikus kereskedés.

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***