Az infláció sújtotta Libanonban megnyílt az első bitcoin szabadulószoba

Egyre több helyen jelennek meg oktatási eszközként a bitcoin szabadulószobák.

A világon egyre többen és egyre változatosabb módszerekkel szeretnék megismertetni az embereket a bitcoinnal. Különösképpen fontos ez azokban az országokban, ahol nagyon alacsony a digitális valutákat használók száma.

Said Nassar, egy nemzetközi közgazdász is hasonlóan vélekedik erről. A libanoni férfi szerint a hazájában egyébként is rendkívül nagy gondok vannak az oktatással. A megfelelő oktatás híján a tömegek számára nincs kitörési lehetőség, csak a bitcoin. Said ezért a maga módján próbál meg hozzájárulni ahhoz, hogy a bitcoin híre minél több emberhez eljusson.

Bitcoin szabadulószobák

A szabadulószobákról nem az oktatás jut elsőként az ember eszébe. A csapatoknak a megadott időn belül meg kell keresniük a szobában elhelyezett nyomokat, amelyek segítségével aztán kijuthatnak onnan. Egyes kutatások szerint azonban az ilyen feszült helyzetben megismert adatok sokkal jobban rögzülnek az ember fejében. Ezt akarja kihasználni Said, hiszen az általa nyitott Bitcoin Escape the System nevű szabadulószoba is a bitcoinnal kapcsolatos ismeretekre épül.

Az alaptörténet szerint a gazdag nagypapa 10000 BTC-t hagyott hátra, amit azonban csak akkor kaphatnak meg az örökösök, ha megfejtik a feladott rejtvényt. Az örökösök bőrébe bújva a játékosoknak a szobában elrejtett nyomok segítségével kell megfejteni a rejtvényt. Csak így juthatnak ki a szobából és kaphatják meg a hatalmas örökséget. A játékosoknak egy órájuk van minderre.

Kihívás elfogadva

A helyi kriptorajongók egy lelkes csapata nem sokkal a megnyitás után fel is kereste a helyet. A Bitcoin du Liban nevű csoport tagjai rekordidő alatt jutottak ki a szobából, ami nem is csoda. A négy fős társaság hatalmas előnyben volt azokhoz képest, akik még csak a játék során kezdtek ismerkedni a bitcoinnal. A feladványok ugyanis a hagyományos pénzekhez, a blokklánc technológiához és a bitcoin hashrátához kapcsolódó információkat vették alapul.

Az egyik játékos, Sooly Kobayashi, úgy nyilatkozott, hogy nagyon izgalmas játékot sikerült összehozni. A Swan Bitcoin tanácsadójaként dolgozó Sooly kiemelte, hogy Libanonban régóta ingatag a gazdasági helyzet. Ezért is kiemelten fontos egy olyan hely, ahol modern megközelítésben a lehető legtöbb tudást tudják átadni az embereknek.