50 ezer dollár zsákmányt felejtettek elvinni a Bitcoin ATM rablók [VIDEÓ]

A héten két Bitcoin ATM rabló igen csak szerencsétlen bénázásának lehettünk tanúi egy kanadai kisbolt kamerájának köszönhetően.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Két férfi kedd hajnalban a kanadai Vernonban reggel 4-kor egy élelmiszert boltba tört be azzal a szándékkal, hogy kifossza a boltban lévő ATM-et, ahogy arról a Castanet számolt be a napokban. Betörték az üveget, végigszaladtak a sorok között, még a kassza sem érdekelte őket, hanem egyenesen a Bitcoin ATM-hez mentek. Kalapáccsal és feszítővassal estek neki az automatának majd örömmel szaladtak el a két megszerzett pénzkazettával, melyben összesen 4000 USD-nek megfelelő kanadai dollár volt.

Nem vették azonban észre, hogy a gép három pénztároló rekeszből áll – a harmadik kazettában pedig 50 ezer dollárnak megfelelő készpénz lapult, amit a nem túl felkészült rablók egyszerűen otthagytak a boltban.

Az esetről készült videofelvételt itt láthatjátok.

Bár a rendőrség 15 percen belül kiért a helyszínre, miután az üvegtörésére megszólalt a riasztó, még sem sikerült elkapni az elkövetőket. Jelenleg is zajlik a nyomozás a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, ugyanis a kamera elég jó minőségben rögzítette mind az elkövetőket, mind pedig a menekülésre használt autót és annak rendszámát is.

Mióta egyre jobban elterjednek a Bitcoin ATM-k, néhány elkeseredett rabló időről időre megpróbálkozik az automaták kifosztásával. Azonban ezek az ATM-k is hasonló biztonsági tulajdonságokkal vannak ellátva, mint a hagyományos ATM-k, így a rablók még legszerencsésebb esetben is csak festékezett pénzzel vagy üres pénzkazettákkal tudnak távozni az elkövetés helyszínéről, rosszabb esetben pedig semmivel. Nagy zsákmányt tehát senki ne reméljen egy bitcoin ATM kifosztásától.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.