Bennfentes kereskedés gyanúja miatt nyomoz egy ügyvédi iroda két bitcoin tőzsdénél

A Bern Weiss LLP ügyvédi iroda vizsgálódni kezdett a nem régen túlterheléses DDoS támadás alá került bitcoin tőzsdék kapcsán. Néhány ügyfél összeállt és bennfentes kereskedés megalapozott gyanúja miatt indított ügyet a Kraken és a Poloniex ellen. A vád szerint több ügyfélnek keletkezett kára bennfentes kereskedés és árfolyam manipuláció miatt.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Egyelőre még túl korai levonni a köverkeztetéseket. Annyi a biztos, hogy számos számlatulajdonos kényszerült eladni és lezárni a pozícióját idő előtt a támadások miatt.

Bennfentes kereskedés és árfolyam manipuláció a vád

Két amerikai bitcoin tőzsde, a Kraken és a Poloniex a múlt héten többszöri túlterheléses támadást szenvedett el a múlt hét során. A sorozatos csapások miatt a tőzsdéken számos pozíciót kellett idő előtt lezáni.  Az automatikus stop loss beállítások miatt ráadásul a nyilvánvalóan rossz árfolyam miatti ügylet lezárás ellen semmit nem tehettek az ügyfelek.

A Poloniexen egy nagy ethereum eladási ügyletet pár perccel a DDoS támadást után hajtottak végre. Ez az egy ügylet önmagában elég nagy volt ahhoz, hogy az ethereum árát lenyomja. A csökkenő árfolyam pedig beindította azokat a pozíció zárásokat, ahol a pótlólagos fedezetet nem tudták biztosítani a számlákon. A támadások alatt egyik tőzsde sem funkcionált megfelelően. Sokan be sem tudtak lépni a platformokra, így nem tudták feltölteni a letéti számlákat sem.

Sok ügyfél most úgy érzi, piaci manipuláció áldozata lett, sőt még a bennfentes kereskedés gyanúja is felmerült. A Bern Weiss ügyvédi iroda azt nyilatkozta, hogy ha a bitcoin tőzsdék üzemeltetői, alkalmazottai vagy tulajdonosai törvényt szegtek, bírósági perben követelik majd vissza az okozott károkat a felelősöktől.

Jeffrey Berns, az ügyvédi irodától így foglalmazott:

“A virtuális pénzzel és a blokklánc tranzackiókkal foglalkozó üzletágunkat többen is megkeresték a lehetséges jogi lépések miatt. Többen is úgy vélik indokolatlan káruk keletkezett a Poloniex és Kraken tőzsdék DDoS támadásai miatt.”

Azok a számlatulajdonosok akik a fenti tőzsdék egyikén tartott számlája érintett vagy rendelkeznek információval az ügy kapcsán a céget az [email protected] email címen tudják felkereseni.

Bitcoin és a jog

Akár az amerikai legfelsőbb bíróság elé is vihetik az ügyetA Berns Weiss ügyvédi iroda egyike azon kevés cégeknek, mely aktívan résztvesz a fintech iparág fejlődésével kapcsolatos jogi kérdésekben. A blokklánccal kapcsolatos ügyek és kutatások mindennapos eseteknek számítanak náluk.

A mostani tőzsdékhez kapcsolódó bennfentes kereskedési vádhoz szükséges nyomozáson kívül több ügyük is van folyamatban. Korábban már próbálták az amerikai kormány figyelmét is felhívni, hogy nem maradhat el a jogalkotás sem a technológia fejlődésétől. A blokklánc innováció révén ugyanis egyre több pénz áramlik az iparágba, mely egyre jobban sürgeti a megfelelő szabályozás kialakítását.

One thought on “Bennfentes kereskedés gyanúja miatt nyomoz egy ügyvédi iroda két bitcoin tőzsdénél

 • nem értem, hogy a tőzsdézés hogy működik?
  pl. mindenki eladni szeretne, de venni nem, akkor hogy valósul meg az automat eladás?
  vagy ezt a tőzsde venné meg tőlem?

  ha ez így van, hogy nem mennek tönkre ezek a tőzsdék?

  köszi

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.