A Poloniex bitcoin tőzsde DDoS támadás alatt áll!

Úgy tűnik péntek éjjel óta a Poloniex bitcoin tőzsde DDoS támadás alatt áll. A kereskedési platform a Twitteren adott hírt a támadásról. A felhasználók pedig egyre dühösebbek, hiszen pont az árfolyam korrekció közepén nem tudnak a kriptopénzükhöz férni.

A mostani Poloniex bitcoin tőzsde DDoS támadás már nem az első alkalom

Poloniex bitcoin tőzsde DDoS támadás alatt állRájár a rúd a Poloniexre, hiszen egy hét alatt ez már második túlterheléses támadás, amely a platformot célozta. A legutóbbi incidens május 8-án történt. Akkoris Twitteren értesítették a felhasználókat az ügyről, hogy dolgoznak a platform helyreállításán. Az előző alkalommal azt nyilatkozták, hogy a tőzsdén tárolt kriptopénzek biztonságban vannak.

A hét eleji akadozás miatt a felhasználók a Reddit fórumán zúgolodtak. Késtek a kereskedési és ár adatok, volt olyan tranzakció, mely nem lett teljesítve sem. Sokak még az oldalt sem tudták betölteni időben. Nem csoda, hogy kisebb pánik is kialakult az altcoinok piacán, hiszen a Poloniex egyike azon kriptopénz tőzsdéknek, ahol több, mint 50 féle altcoin kereskedésére van lehetőség. A múltkori akadozás kapcsán a Poloniex azt nyilatkozta, egyszerűen képtelen volt kezelini a megnövekedett forgalmat a platformon.

Egyre dühösebbek a felhasználók az akadozás miatt

Már a hétfői akadozás sem érintette túl jól a Poloniex hírnevét. Azóta viszont egyre dühösebb a felhasználói bázis, mert pont a hétvégi jelentős bitcoin árfolyam változást nem tudják kihasználni az emberek.

Egy órán keresztül a platformon megjelenő bitcoin árfolyam ugyanazt az 1761 dolláros szintet mutatta. Arról panaszkodott mindenki, hogy nem tudnak új ügyleteket se kötni.

Változatlan bitcoin árfolyam egy órán keresztül

Nem meglepő, hogy a felhasználók ki vannak borulva. A Trollbox – a Poloniex belső kommunikációs fóruma, melyre élőben írhat bárki – tele van a panaszáradattal. A legtöbben se ügyleteket nem tudnak kötni, se a pénzt nem tudják kiutalni a számláikról. Néhány felhasználó arra is felhívta a figyelmet, hogy az API sem működik. Az oldal egyelőre még betölt.

Update: A legújabb vasárnap délutáni hír, hogy a stop-loss limitet is felfüggesztették átmenetileg. A Poloniexnél továbbra is dolgoznak a probléma megoldásán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük