Bezár a Veil kripto előrejelzés piac

A blokklánc alapú kriptopénz árfolyam előrejelzési piac, a Veil bezárja a kapuit.

Januárban indult csak az Augur blokkláncán a Veil webes platformja, amelyen keresztül különböző eseményekre tudtak fogadni a felhasználók az azonnali elszámolási rendszer mellett.

Paul Fletcher-Hill, a startup társalapítója egy Medium posztban összegezte az elmúlt hónapok eseményeit.

Úgy gondoljuk, hogy mind a kriptopénzek, mind pedig a decentralizált internet jelentős hatással lesz a jövőnkre. Azonban ma még túl kicsi a felhasználói bázis erre, ezért úgy vélük van más termék és szolgáltatás, amin most dolgozni tudunk, ami azonnal kihathat a jövőre.

A bejelentésben a Veil közzétette, hogy július 24-étől felfüggesztik a kereskedés lehetőségét. A péntektől fogva pedig nem lehet már új előrejelzési piacokat sem létrehozni.

A projekt forráskódja továbbra is elérhető a GitHub oldalukon, ha egy lelkes fejlesztőcsapat szeretné tovább vinni a munkát, ugyanis továbbra is nyílt forráskódú marad a mögöttes infrastruktúra.

Fletcher-Hill kifejtette, hogy a Veil sikere többek között azért nem jött el, mert nem tudták kellően ügyfélbaráttá tenni folyamatokat az újonnan csatlakozóknak. Emellett pedig nehéz volt megtalálni az egyensúlyt a decentralizáció és a szabályozási előírások között.

Nehéz olyas valamit ajánlani, amit az emberek értékesnek találnak. Túl sokat próbálkozunk már. Az előrejelzési piacok a fogadás, a derivatív terméket és a biztosítás általánosított formái. Egyelőre új tűnik, ez az általánosítás nem kell a felhasználóknak, csak a specifikált termékek.

A fejlesztőcsapatot azonban nem eresztik szélnek. Együtt fognak dolgozni tovább és hamarosan bejelentenek egy új projektet.

A Veil felhasználói továbbra is ki tudják utalni a pénzüket a platformról ethereumban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük