2 millió dolláros forgalom a választások alatt az Ethereum Augur dAppján

Az amerikai időközi választásokon egy dolog mellett az emberek biztosan letették a voksukat: az Ethereum blokkláncán alapuló Augur dAppon (decentralizált app) ugyanis több mint 2 millió dollárnyi fogadást regisztráltak a választás estéjén.

Csak hogy össze tudjuk hasonlítani: ez több, mint 60 százaléka a Betfair-en, a világ legnagyobb fogadási platformján megtett fogadásoknak.

És időközi választások ide, időközi választások oda, az Augur – amire egyébként sokan úgy tekintenek mint a legbonyolultabb dApp az Ethereum blokklánc hálózatán -, a júliusi elindulása óta folyamatosan emelkedő fogadás- és felhasználószámokat tudott produkálni.

A BKCM (kriptovalutákkal foglalkozó befektetési vállalat) CEO-ja, Brian Kelly is nagyon optimistán tekintette az Augur által produkált számokra, de ő inkább arra koncentrált, hogy ez mit is jelent az Ethereumnak.

Hiszen persze, ezek a számok persze sokat jelentenek az Augurnak, de az Ethereum presztízsét is növelik – ahhoz ugyanis, hogy az Augurhoz hasonló dAppok tranzakcióforgalmát sikeresen tudja kezelni, nagyon jó skálázhatóságot kell biztosítania; és ez eddig sikerül is nekik.

De nem csak a tranzakcióforgalom miatt lehetnek optimisták mind az Augurnál, mind az Ethereumnál: hiszen az oldalon a dollármilliók mellett egyre nagyobb mennyiségű ETH is felkerül a fogadásokra, ami pedig egy meglehetősen pozitív jövőképet vetít előre a szektor számára.

“Az Augur az egyik legrégebbi ICO, magát a platformot pedig már 2 vagy 3 éve fejlesztik. Simán az Ethereum legnagyobb dAppja lehet; ha pedig nem kezdi el lelassítani a rendszert, ahogy pl. a CryptoKitties tette, akkor összességében nagyon pozitív lehet az Ethereumnak.”

A DappRadar közlései szerint, a választást megelőző 24 órában több mint 4,000 ETH-t tettek fel különböző fogadásokra, ami a jelenlegi piaci érték szerint olyan $880,000-t jelent. Általánosan pedig az Augur napi tranzakciója meghaladja az öt legnagyobb Ethereum-alapú játékét összesen, és olyan decentralizált tőzsdék szintjét közelíti meg, mint az IDEX vagy a ForkDelta.

És hogy miért ennyire sikeresek a fogadóoldalak a decentralizált appok között?

Mivel a fogadások teljes mértékben megoldhatók a hálózaton belül egymás között, az Ethereum rendszerén az okos szerződések használatával sokkal olcsóbban le lehet bonyolítani a folyamatot – ugyanis ahogy a decentralizált hálózat kihagyja a nagy közvetítőcégeket, a költségek megint sokkal lejjebb mennek, ahogy ezt már a blokkláncoknál annyiszor megfigyelhettük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.