Biden aláírta az 1 billió dolláros infrastruktúra törvényt, a kriptoszektorra is csapást mér

Az amerikai elnök, Joe Biden tegnap aláírta az ún. infrastruktúra törvényt, amelynek elsődleges célja az ország közlekedési hálózatának és internet lefedettségének a javítása. Nem volt egyszerű menet, hiszen az amerikai képviselőház és a Kongresszus is hónapokon keresztül csatázott a törvényjavaslat felett. Most viszont már törvényi erőre emelkedett, ennek kapcsán Biden is hosszasan beszélt egy sajtótájékoztatón. Arról viszont nagyon kevés szó esik a különböző cikkekben és Biden sem hozta szóba, hogy ez a törvény a kriptoszektor számára milyen problémákat okoz.

A kriptoszektorra nagy csapás az infrastruktúra-törvény

Az 1 billió dolláros infrastruktúra törvény célja, hogy támogatást nyújtson utak, hidak, napelemek, elektromos töltőállomások építéséhez és internetelérhetőség bővítésére. De ezek mellett bekerült néhány vonatkozó passzus a kriptovalutákra nézve is. Sokkal szigorúbb szabályok fognak mostantól vonatkozni a kriptovalutákat kezelő cégekre és a bejelentési követelményt a brókerekre is kiterjesztik. És a bróker nagyjából jelenthet bármit az értelemezésben. De mostantól minden, 10 ezer dollárnál nagyobb értékű digitális eszköztranzakciót jelenteni kell az amerikai adóhatóságnak, az IRS-nek.

Nem lesznek kivételek azok a személyek sem, akik például kriptotárcákat fejlesztenek vagy blokkláncokon dolgoznak, akár bányásznak. Nem volt egyszerű a törvényjavaslatot végigvinni, de végül demokraták és republikánusok is együtt dolgoztak, hogy ez sikerüljön és november elején elfogadja a törvényhozás a csomagot.Toomey

Biden elnök maga is külön kiemelt több szenátort név szerint, akinek a munkája létfontosságú volt. Volt persze szenátor, aki ellenezte a törvénycsomagot, Pat Toomey egyesen túl drágának, túl kiterjedtnek és túlságosan forrás nélkülinek nevezte. Kiemelte azt is, hogy a kriptoadózásra vonatkozó követelmények valószínűleg teljesíthetetlenek lesznek. Mindenesetre a most aláírt törvénycsomaggal nem lesz egyszerű bármilyen módosítást elérni a kriptokra vonatkozó jelentési követelményekben. Több szenátor már most felszólította a szavazókat, hogy csak olyan képviselőket válasszanak meg, aki kriptobarátnak számít, hogy így lehessen küzdeni a 2024-ben bevezetésre kerülő törvény ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük