Bikák és medvék harca – Bitcoin technikai elemzés

Szép hosszú hétvégét mindenkinek! Egy bitcoin technikai elemzéssel készültünk nektek a CryptoFalkával így a pihenő mellé!

BTCUSD – 1d (Hosszútávú technikai elemzés)

A hosszú távú napos nézetet tekintve hihetetlen, hogy az elmúlt napok néhány 100 dolláros mozgásai mennyire elhanyagolhatóak a korábbi csúcsokhoz és aljakhoz képest. A nagy képünk gyakorlatilag változatlan, csökkenő háromszög alakzatot láthatunk, az ellenállást a kékkel jelölt csökkenő trendvonal és a napi Ichimoku felhő adja. A támasz zónáinkat a korábbi ármozgások alapján behúzott vízszintes zöld egyenesek.

Ez alapján elmondható, hogy amíg a háromszögön belül vagyunk a grafikon teljesen közömbös, se nem bikás se nem medvés. Az elkövetkező néhány hétre behúztam pirossal az ellenállás zónát (6500-6650 USD), melynek áttörése esetén válthatnánk bikába. A zöld támasz zóna (5860-6150 USD) elestével pedig medvés nézetre.

Fontos kiemelni, hogy minél erősebb egy ellenállás/támasz, melyet sikeresen áttörünk valamelyik irányba, utána annál nagyobb dinamika várható. Úgy lehet ezt elképzelni, mint egy előfeszített rugó, melyet ha elengedünk hirtelen felszabadul az energia. Ezen zónák áttörése esetén is hasonló dinamikát lehet majd várni! A háromszög már nagyon a vége fele jár, szóval a novemberi hónapban nagy valószínűséggel eldől az irány!

BTCUSD – 4h (Rövid-középtávú technikai elemzés)

Rövidebb 4 órás nézeten már picit változatosabb képet kapunk. Az elmúlt napokban egy szimmetrikus háromszög alakzatban stabilizálódott az ár, egészen beszűkültek az árfolyam mozgások, majd a támasz letörésével jött is a nagyobb dinamika és az eladói nyomás. Ez az esés átlag feletti volumennel párosult. Ami viszont nem néz ki rosszul, hogy a 6200-as tartományból kétszer is sikerült hosszú szárú gyertyákat produkálnunk. Ami szintén nem rossz, hogy a második emelkedés még az eladói volumennél is nagyobb kereskedési mennyiséggel társult!

A tegnapi emelkedéssel sikerült kialakítanunk a 4 órás és az 1 órás nézeten is egy “engulfing” alakzatot, ami bika jelzés, ugyanis az eladási hullám gyorsan vásárlásba csapott át és sikerült szépet pattannunk. Amit fontos viszont észben tartani, hogy az ár jelenleg még mindig a korábbi elesett támasz zóna alatt van! Egyelőre egészségesnek mondanánk a pumpa utáni konszolidációt, ugyanis nem jelent meg hirtelen nagy eladói nyomás és kis volume mellett tudunk szinte oldalazni. A 4 órás nézeten ábrázolt 10-es EMA az, amit ha tartunk folytatódhat a pihenés utáni további emelkedés. Erre lesz célszerű figyelni.

Ellenállásként a napi nézeten ábrázolt 10-es EMA és a korábbi 4 órás csúcs tekinthető kb 6350 USD körül.

Már megint esik!? Profitálj a zuhanásból is Bitcoin és Ether opciók kereskedésével!

Összefoglaló:

Hosszú távon tekintve a jelenlegi minimális ármozgások elhanyagolhatóak a korábbi dinamikus mozgásokhoz képest, viszonylag közömbösnek tekinthetjük tehát a közép-hosszú távú kilátásokat. A napi nézeten megjelölt zöld és piros zónák áttörése fogja megadni a trendünk jellegét az elkövetkező hónapban. Rövid távot tekintve szuper a tegnapi vásárlási erő megjelenése, de még szükség van a folytatásra a korábbi támasz eléréséhez!

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.