Bilincsben vittek el egy terhes nőt Ausztráliában, mert a COVID19 korlátozások ellen mert posztolni a Facebookon

Megáll az ember esze néha, hogy pár hónap alatt hova jutott a világ. Akik a lenti eset után kétségbe vonják a tényt, hogy a kormányok szerte a világon nem arra használják a korona miatt korlátozásokat, hogy tovább bővítsék beleszólási jogaikat az emberek privát életébe, azoknak egy kiadós Észak-Korea diktátorállam se kottyan már meg.

Zoe Buhler egy 28 éves terhes nő Melbourne, Ausztráliából. A rendőrság a saját házából megbilincselve (házkutatási végzést is mellékelve) vitte el még szerda reggel és gyanúsította meg felbujtással.

És hogy mi volt az indok a bilincsbe verés mögött? Buhler egyik Facebook bejegyzésében állítólag korlátozások elleni tiltakozásokra ösztökélte az ismerőseit Victoria államban. “Bárki Ballarat-ból (település az államban), kérjük csatlakozzon az emberi jogokért és szabadságért folytatott küzdelmünkhöz!” írta ki egy bejegyzésben.

Buhler videóra vette az esetét, ahol megpróbált a rendőrökkel érvelni hozzátéve, hogy egy óra múlva ultrahang vizsgálatra kell mennie.

A felvétel során zavartan kérdezi a rendőrtiszteket: “Elnézést, felbujtás mire, mi a csuda? Pizsamában vagyok, itt van a két gyerekem. Egy óra múlva ultrahangot készítenek, mert terhes vagyok.” A videóban kihangsúlyozta, hogy nem sértett meg törvényt azzal, hogy egy bejegyzést tett közzé és nem egyszer felajánlotta, ha kell egyszerűen törli azt.

A felbujtás/izgatás miatt elvitt terhes nő Facebook bejegyzése, amiben szeptember 5-ére BÉKÉS TÜNTETÉST szervezett a korlátozások ellen Ballarat településre.

“Valóban maga az, ezért tartóztatjuk le felbujtás miatt” – mondták neki a tisztek. Eközben a barátja is megpróbált felajánlani néhány józan észérvet a letartóztatása ellen: “Mi lenne, ha egyszerűen nem tartaná meg az eseményt? Nem mintha megtette volna, pusztán írt egy bejegyzést.”

Erre a rendőr azt állította, hogy már elkövette a szabálysértést azzal, hogy egy bejegyzést tett közzé a Facebookon.

Amellett, hogy a terhes anyát egy Facebook-bejegyzés miatt letartóztatták, a rendőrség ezután tájékoztatta őt arról, hogy van egy házkutatási parancsuk is és lefoglalják az otthonában az összes elektronikus eszközt.

Buhler barátai a Daily Mail médiacsatornához fordultak az esettel, ahol többen kijelentették: “Ez teljesen undorító! Miért nem végzik a dolgukat, és kapnak el néhány igazi bűnözőt. Ez a félelemkeltés egyszerűen nevetséges.”

Közben Victoria állam rendőrsége közölte, hogy akik fontolóra vennék a részvételt a békés tüntetésen, azokra pénzbírságot szabnak: “Nem fogunk habozni és 1 652 (ausztrál) dolláros bírságot szabunk ki annak, aki megszegi az aznapi korlátozásokat, de ha szükséges, akkor letartóztatjuk őket.” A rendőrség szerint a tüntetéssel “életeket veszélyeztetnek”, hiszen a fő narratíva az, ugye, hogy a COVID-19 egy pestis/spanyolnátha szintű epidémia.

Alan Jones, a Sky News munkatársa a Facebook-oldalára ezt írta: “Szerencsére nem én vagyok az egyetlen ausztrál, aki szerint ez borzasztó, undorító és gyalázatos. A felbujtásban az egyetlen bűnös Victoria miniszterelnöke. Az extrém hatalomátvétel, az elszámoltathatóság megtagadása olyan magatartásra kényszeríti az embereket, amelynek célja egyszerűen a szabadságuk elvétele.

Buhlert végül felbujtással vádolták meg és óvadék ellenében szabadon engedték. Január 25-én esedékes a bírósági tárgyalása. A bejegyzését levette a Facebookról.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük