A brit kormányzati tudós szerint hatalmas hiba volt a koronavírus miatti lezárás

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Egyesült Királyság kormányzati tudósa beismerte, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárás globális szinten hatalmas hiba volt .  

Az Egyesült Királyság kormányának tudományos tanácsadója szerint csak azért zártak le mindent az országok, mert bepánikoltak, de ez a döntés fatális hiba volt. A fertőző betegségek szakértője és az Edinburgh-i Egyetem professzora, Mark Woolhouse elismerte, hogy a márciusi korlátozásokról és lezárásokról szóló döntés elhamarkodott volt, amelyet csak azért hoztak a kormányok, mert “nem gondolták azt, hogy bármi más jobb lenne”. 

A professzor úgy nyilatkozott:

A lezárás pánik intézkedésnek bizonyult, és azt hiszem, hogy a történelembe csak úgy kerül ez be, hogy a COVID-19 miatti lezárás globális szinten hatalmas hiba volt, a felépülés rosszabb, mint maga a betegség.”

Woolhouse most arra kérte a brit kormányt, hogy oldjon fel minden jellegű korlátozást mielőtt még nagyobb károkat okoz a társadalomban és a gazdaságban. “Soha nem akarok még egyszer nemzeti szintű lezárást látni. Ez egy átmeneti intézkedés volt, amely egyszerűen csak késleltette a járvány jelenlegi szakaszát. Alapvetően semmin nem változtat,” tette hozzá.

A professzor azt állítja, hogy a koronavírusra adott válasz rosszabb, mint maga a vírus.

“Úgy gondolom, hogy a COVID-19-nél nagyobb károkat fog okozni az, hogy nem férünk hozzá az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz, emellett a gazdaságra és társadalomra is negatív hatást gyakorol.”

Richard Sullivan, a londoni King’s College rákkutatással foglalkozó professzora korábban arra figyelmeztetett, hogy az elkövetkezendő öt évben többen halnak majd meg rákban az Egyesült Királyságban, mint koronavírusban, mivel a koronavírus lezárások miatt nem jutnak hozzá a megfelelő kezeléshez. Hasonló nézetett vallott Sullivan, mint a német belügyminisztérium által kinevezett tudományos testület, mely hónapokkal ezelőtt azt írta egy jelentésben, hogy komoly problémákat okozhat az, ha az emberek nem jutnak a megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

További érdekes cikkeink:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.