Bill Gates finoman arra kérte Elon Musk-ot, hogy fogja be a száját

  • 280
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bill Gates milliárdos vállalkozó szerint a koronavírussal kapcsolatos téves információk gyorsabban terjednek a közösségi média felületein, mint az igazság.

A közismert multimilliárdos Gates a CNBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy „ha hagyjuk, hogy az emberek szabadon kommunikáljanak, akkor szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy bizonyos téves információk az igazsághoz viszonyítva gyorsabban terjedhetnek. Ezt láthattuk mindig az oltásokkal kapcsolatban is.” 

Gates úgy véli a száraz tények lassabban terjednek a Facebookon és a Twitteren, a negatív, összeesküvés-elméletekkel teletűzdelt információkkal összehasonlítva. Gates nem véletlenül beszélt erről, hiszen a koronavírus-járvány kitörése óta kapott már hideget- meleget a közösségi média hasábjain. A Microsoft alapítója azt gondolja, hogy nagyon nehéz a hamis híreket kordában tartani, vagy legalább a terjedésüket lelassítani. Gates arra is kitért, hogy szerinte a helyzetet csak tovább nehezítette a Facebook 2019-ben hozott döntése, miszerint a WhatsAppon küldött üzeneteket titkosították. Így már megállíthatatlanul terjedhetnek a konteósok által gyártott elméletek, melyeket nem tud egyetlen big tech vállalat sem ellenőrizni.

Gates ezek után nem hagyta szó nélkül a Tesla és a SpaceX vezérigazgatóját, Elon Musk-ot sem. Szerinte az autóipari vállalkozónak felesleges a COVID-19-ről beszélnie és megjegyzéseket tennie.

“Elon számos felháborító megjegyzést tett már a vírussal kapcsolatban,” mondta Gates. „De nem sokat foglalkozik az oltásokkal. Nagyszerű elektromos autót gyárt. A rakétái is jól működnek, tehát ezeket kommentálhatja. Remélem, hogy nem zavarja össze azokat a területeket, amelyekben nem is jártas. “

Elon Musk már hónapok óta élesen bírálja az Egyesült Államok járványkezelését. A kissé elvont vállalkozó szerint teljesen értelmetlenek a korlátozások az országban, és úgy gondolja, hogy több állam még azokat az elhunytakat is a koronavírus számlájára írja, akik valójában nem is abban vesztették életüket. Musk még nem reagált Gates kijelentéseire.

További kapcsolódó cikkeink:

Halál oka: koronavírus. A valóságban közúti baleset

5G és Bill Gates: a legjobb összeesküvés-elméletek a koronavírussal kapcsolatban

Mégis igaza volt a svédeknek a koronavírus-járvány kezelésében?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.