Bill Gates szerint a kriptovaluták nem rendelkeznek valódi értékkel

A világhírű milliárdos és befektető, Bill Gates a kriptovaluták helyett inkább vállalatokba fektet, mivel szerinte a digitális eszközök nem rendelkeznek ”értékes outputtal”.

A Reddit interaktív posztján keresztül lehetett kérdéseket feltenni a milliárdosnak, aki a legtöbbre válaszolt is. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a bitcoinról és a kriptovalutákról Gates válasza az volt, hogy nem rendelkezik ilyen eszközökkel. Elmondása szerint olyan dolgokba fektet be, amelyek ”értékes outputtal” rendelkeznek, például olyan vállalatokba, amelyek nagyszerű termékeket állítanak elő. Továbbá elmondta, hogy a kriptó értéke csupán abból áll, hogy valaki eldönti, hogy egy másik ember mennyit hajlandó érte fizetni. Ennek során nem járulnak hozzá a társadalom jólétéhez más befektetésekkel ellentétben.

Bill Gates véleménye a kriptovalutákról. Forrás: Reddit.

Érdemes megemlíteni, hogy Gates még 2021 elején azt jósolta, hogy a digitális valuták egy nap a különböző fizetési módok fölé fognak emelkedni. Ugyanakkor a bitcoin iránt semleges álláspontot képviselt, és azt mondta, hogy nem HODLer. Ezen kijelentése után nem sokkal később arra figyelmeztette az embereket, hogy legyenek óvatosak mikor bitcoinba fektetnek, mivel súlyos pénzügyi veszteségeket szenvedhetnek el. Azzal folytatta, hogy akinek kevesebb pénze van, mint Elon Musknak, az vigyázzon mikor beleveti magát a kriptovaluták világába.

Gazdag emberek a bitcoin oldalán

Bill Gates kételkedéseivel ellentétben számos neves befektető áll ki a világ legismertebb kriptovalutája mellett, és dicsérik azt, mint nagyszerű befektetési lehetőséget.

Vegyük például Steve Wozniakot, aki az Apple egyik feltalálója. Korábban azt hallhattuk tőle, hogy a bitcoin egy matematikai csoda, amely az aranynál is jobb.

Említsük meg az első Puerto Rico-i milliárdosként ismert Orlando Bravot is, aki szintén nagyon bízik a bitcoinban. Elmondása szerint a fiatal generációt vonzza maga az, hogy decentralizált, amelyre jó pénzügyi alapot tudnak építeni a jövőben.

Végezetül pedig ott van Bill Miller, aki a közelmúltban bekövetkezett hanyatlás ellenére is bizakodó a BTC-vel kapcsoaltban. A beruházó már 2014-ben befektetett az eszközbe, és még év elején a személyes vagyonának 50%-a volt bitcoinban. A múlt hét folyamán kijelentette, hogy a kriptovaluta biztosíték a pénzügyi katasztrófa ellen, és értéke abból fakad, hogy a kormány által elérhetetlen.