Binance CEO: a Binance Chain $100 ezret is elkérhet egy coin listázásáért

A Binance CEO-ja, Changpeng Zhao, bejelentette, hogy a Binance decentralizált tőzsdéje (DEX), a Binance Chain akár 100 000 dollárt is elkérhet azért, hogy egy-egy coint listázzon a tőzsdén.

Zhao egy 45 perces Ask Me Anything kérdezz-feleleken válaszolt az emberek kérdéseire. Ennek részeként pedig beszélt a Binance Chain listázási díjairól is.

A 100 000 dolláros díjra pedig valószínűleg sokan felkapják a fejüket. Zhao szerint azonban ez szükséges ahhoz, hogy elkerülhessék az átveréseket és az egyre jobban terjedő shitcoinok listázását. Arról nem is beszélve, hogy céljuk egy magas színvonal fenntartása a Binance Chain felületén. Ezt pedig akármilyen coin listázásával nem lehet elérni.

Decentralizált a Binance Chain. Vagy mégsem teljesen?

És bár a decentralizált tőzsdéről mindenki úgy gondolja, hogy az nyilván decentralizált (ez így elég logikus lenne), ezzel kapcsolatban is megemlített egy pár érdekességet Zhao.

Először is, hogy a teszthálózat futtatása során és a tőzsde kezdeti időszakában meglehetősen alacsony számú hálózat konszenzus jóváhagyóval, „validátorral” akarnak dolgozni. Zhao szavait idézve olyanokat keresnek, akik „nagyon gyors validátorok tudnak futtatni”.

Azonban azt is hozzátette, hogy a Binance-nek meglehetősen nagy hatalma lesz a hálózat felett. Ezáltal pedig más hálózatokhoz képest „centralizáltabb lesz”.

Ez egyébként beleillik abba a narratívába, amit Zhao már korábban is hangoztatott. Korábbi interjúkból idézve ugyanis Zhao már többször kifejtette véleményét arról, hogy valójában „nincs abszolút decentralizáció” és „csak azért nem biztonságosabb valami, mert decentralizált”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük