Binance CEO: “A kriptók esetében is a hagyományos pénzpiaci előírásokat alkalmaznám”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egyre sürgetőbbé válik a kriptovaluták szabályozása minden országban, a jogalkotók viszont nem tudnak mit kezdeni a kriptopénzekkel. A Binance kriptotőzsde vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) szerint a kriptók esetében is a hagyományos pénzpiaci szabályokat kellene alkalmazni. 

Egy Clubhouse podcast interjúban a Binance Changpeng Zhao alapítója és vezérigazgatója a kriptovaluták iparági kapcsolatairól beszélt. A világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének a Binance-nek a vezérigazgatója azt mondta, hogy a kriptoipar számára egyáltalán nem lenne rossz a szabályozás.

„Ha én szabályozó lennék a leglogikusabb dolog, amit tehetnék az lenne, hogy megnézném a hagyományos pénzügyi tér jelenlegi szabályozását és azokat a kriptovalutákra is kiterjeszteném,”- jelentette ki CZ. Majd hozzátette: “Sok extrém szabadelvű van, akik úgy vélik, hogy jól működünk bármilyen szabályozás vagy kormányzati beavatkozás nélkül is.”

A Binance kapcsolata a szabályozókkal

A Binance-nak elég szövevényes kapcsolata van a szabályozókkal, de azt érdemes megjegyezni, hogy eddig ügyesen navigált a kriptovaluta előírások útvesztőjében. A kriptotőzsde 2017-ben elhagyta Kínát, mielőtt a kormány lecsapott volna a kriptovaluta kereskedéssel foglalkozó vállalatokra. Japánba költözött, majd Tajvanba, 2018-ban pedig a máltai elnök “blokklánc sziget” propagandájának hatására a mediterrán országba tette volna át a székhelyét, de a végén nem kapta meg a szükséges engedélyeket. Ma a vállalat hivatalosan a Kajmán-szigeteken van bejegyezve. Tavaly júliusban a malajziai értékpapír-felügyelet azt állította, hogy a Binance illegálisan működik az országban, amit a Binance tagadott.

2019-ben a The Block arról cikkezett, hogy a Binance Shanghajban található irodájában megjelentek a hatóságok és bezáratták azt. A Binance később azt állította, hogy nem is volt ott irodájuk, de a kriptohírportál ragaszkodott az állításaihoz, mivel több Binance munkavállalóval is interjút készített, akik az állítólagos irodában dolgoztak.

CZ tavaly még azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluta szabályozás túlzottan korlátozó lenne, most viszont ő lenne az első, aki a világ minden országában bevezetné azt. Úgy fogalmazott, hogy a szabályozatlan környezet nem jó a vállalkozásoknak sem. A Clubhouse beszélgetésben feljött a szó arról is, hogy igaz-e, hogy az amerikai árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CTFC) vizsgálatot indított a Binance-szel kapcsolatban, CZ azonban nem kívánt a kérdésre válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.