Elfogadnál befektetési tanácsot olyantól, aki épp azelőtt vett bitcoint mikor az a harmadára esett vissza?

És ha azóta már harmincszorosát érné ez a döntés? Changpeng Zhao a Binance CEO-ja osztotta meg tapasztalatait és véleményét a jelenlegi piaci helyzetről.

Épp javában zajlik a szingapúri Consensus konferencia, ahol az egyik legnagyobb kriptopénz tőzsde, a Binance CEO-ja is megjelent. Nem is kerülhette el, hogy a jelenlegi nehéz kriptogazdasági helyzetben kikérjék a véleményét. Bár semmiképpen sem szeretett volna találgatásokba bonyolódni a bitcoin jövőbeli árát tekintve, azért az árfolyam adatokat nyilván ő sem hagyja figyelmen kívül.

Harmadára esett vissza az árfolyam amikor bevásárolt

Zhao elmesélte, hogy nem ez az első medve piac, amit látott, így már nem ijed meg semmitől.

2014-ben eladtam a házamat azért, hogy bitcoinba fektessek. Amint kifizettem az összeget, az árfolyam szinte azonnal 600 dollárról 200 dollárra esett vissza. És ott is maradt 2 évig.

Changpeng Zhao ennek ellenére nem tört össze és igazi hodlerként kitartott, nem adott el semmit. Elmondása szerint biztos volt benne, hogy visszapattan az árfolyam – és így is történt. Azóta több medve piacot is átvészelt, és elmondása szerint ha távolabbról nézzük az eseményeket, akkor továbbra is emelkedő trend alakul ki.

 Ha az éves vagy heti grafikonokat nézzük, akkor ez egy egyenes felfelé. – mondta Zhao.

2015-ben a bitcoin a 200 dolláros ellenállással küzdött több alkalommal is. Zhao szerint, most 2018-ban pontosan ugyanez történik. Azzal a különbséggel, hogy az ellenállás most 6000 dollárnál áll, azaz 30-szor magasabban mint három évvel ezelőtt.

Több millió token jöhet a piacra

Zhao egy interjúban azt is kifejtette, hogy várakozásai szerint több millió token jelenhet meg a jövőben a piacon. A kriptopénz tőzsde vezetője úgy véli, hogy több ezer új blokklánc jelenik meg majd, melyeken milliónyi tokent fognak kibocsátani egy pár éven belül.

Persze a sok token a Binance számára igen kedvező jövőt jelentene, hiszen a kriptopénz tőzsde a tokenek kereskedési forgalmából él. Csak idén 200 millió dolláros profitot könyvelhettek el az első negyedévben. Ez egy kicsit visszább esett 150 millió dollárra a második negyedévre és feltehetően a harmadik negyedévre is ennyi marad. Egy 300 főt foglalkoztató cég esetében ez azért nem semmi, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy alig egy éves cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük