Újabb utalásfeldolgozó hátrált ki a Binance mögül

Újabb londoni székhelyű utalásfeldolgozó partnere hátrált ki a világ egyik legnagyobb kereskedési volumenű kriptotőzsdéje mögül. A Clear Junction tegnap jelentette be a döntést.

A döntés a brit pénzügyi szabályozó, a Financial Conduct Authority (FCA) döntésével összhangban született, ami még a múlt hónapban adott ki figyelmeztetést a Binance-re, miszerint a tőzsde az országban nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel a határidős és derivatív kereskedési termékeihez.

“Úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a GBP és EUR utalásokat és nem fogunk többet letéteket vagy lehívásokat feldolgozni a kriptovaluta kereskedési platform nevében,” írta hétfőn a Clear Junction.

A Binance-ot eddig már három bank is feketelistára tette az Egyesült Királyságban, a Natwest, a Barclays és a Santander, amik ezentúl nem dolgozzák fel az ügyfeleik ki- és bejövő utalásait a tőzsdéről. Mindezt a bankok hivatalos kommunikációja ismeretében az ügyfeleik érdekében teszik, még annak ellenére is, hogy erről magukat az ügyfeleket elfelejtették megkérdezni.

A Binance körüli problémára nem mozdultak a kriptovaluta piacok, ahol az érmék többsége kriptós szemmel nézve nagyon enyhe 24 órás bukóban áll. A Binance tőzsdetokene, a BNB továbbra is tartja a 300$ fölötti árfolyamát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük