Blokkolják a Binance bizonyos szolgáltatásait az Egyesült Királyságban

Vasárnap a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority eltiltotta a Binance-t, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét mindennemű tevékenységtől az Egyesült Királyságban.

Az FCA nyilvántartása szerint a tőzsdének szerda estig kell megerősítenie, hogy eleget tett a felügyelet követeléseinek, beleértve az összes reklám és pénzügyi termékkel kapcsolatos ajánlat eltávolítását is.

A Binance-nek továbbá honlapján, közösségi média csatornáin és minden egyéb helyen világossá kell tennie, hogy többé nem működhet az országban.

Az FCA követelésének megfelelően a kriptotőzsdének ki kell írnia a weboldalára, hogy “A BINANCE MARKETS LIMITED NEM ENGEDÉLYEZETT AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN SZABÁLYOZOTT TEVÉKENYSÉG VÉGZÉSÉRE”.

A Binance-en kívül számos kriptocég vonta vissza a kérelmét

A Binance Markets Limited nem rendelkezik az FCA kriptovaluta-regisztrációs rendszere szerinti jóváhagyással, amely a digitális eszközszolgáltatásokat kínáló cégek számára kötelező. A Binance kérelmezte, hogy a szabályozó hatóságnál bejegyzett kriptovaluta-vállalkozássá váljon, de a múlt hónapban állítólag visszavonta a kérelmet.

Mint azt a Bloomberg is megjegyezte, a Binance tavaly júniusban jelentette be egy FCA által szabályozott szervezet felvásárlását a Binance.UK elindításának tervével együtt. Az FCA figyelmeztetést adott ki mind a Kajmán-szigeteken bejegyzett Binance holdingtársasággal, mind a Binance Markets Limited londoni székhelyű leányvállalattal szemben, amelyet Changpeng Zhao vezérigazgató irányít, és amelyet a brit szabályozó felügyel.

“Nagyszámú kriptoeszközöket kínáló vállalkozás nem felel meg a pénzmosási előírásoknak, ami azt eredményezte, hogy példátlanul sok vállalkozás visszavonta kérelmét” – mondta az FCA szóvivője. Az értékelt cégek több mint 90%-a visszavonta kérelmét az FCA beavatkozását követően.

A lépés az Egyesült Királyság legjelentősebb szabályozási szigorítását jelenti a kriptopénzszektorral szemben, mivel aggályok merültek fel a kriptopénzek pénzmosásban és csalásban való használatával kapcsolatban.

A Binance a gyorsan fejlődő kriptopiac egyik legfontosabb szereplője, amely a szolgáltatások széles skáláját kínálja az ügyfeleknek világszerte, beleértve a több tucat digitális érmével, határidős ügyletekkel, opciókkal, részvénytokenekkel való kereskedést, valamint a megtakarítási számlákat és a hitelezést is. A TheBlockCrypto adatai szerint a múlt hónapban 1,5 billió dollárnyi kriptokereskedési volument produkált a kriptotőzsde.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük