Rangsor: a legbiztonságosabb kriptotőzsdék

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Coinbase Pro bizonyul az ICORating által publikált friss október 3-ai lista legbiztonságosabb kriptotőzsdék rangsora alapján. A publikáció kiadója több óriási hiányosságot is kiemelt ami általánosságban mint gyenge pontok jellemzik a kriptopénz tőzsdéket.

A jelentés 100 kriptotőzsdét vizsgált az 1 millió dollár fölötti napi kereskedési volumen tartományban. A biztonsági értékelés olyan tényezőket vesz figyelembe mint biztonsági modellek, felhasználói védelem vagy épp a kód strapabírósága.

Érdekesen a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek számító Bitfinex, Bitstamp és Binance viszonylag gyengén teljesített, a Binance a maximális 100 pontból 63-at kapott csak, a Bitstamp pedig 73-at.

“Az elmúlt 8 évben körülbelül 31 kriptotőzsdét hackeltek meg és több mint 1 milliárd dollárt (pontosabban, 1.3 milliárd dollárt) loptak el,” foglalja össze a jelentés.

A tőzsdék rangsorolása a konzolhibák, ügyfélszámla biztonság, domain regiszter és domain biztonság valamint a webes biztonság alapján rangsorolta a tőzsdéket és az ICORating számos olyan területet fedezett fel, ahol a tőzsdéknek javulniuk kell.

legbiztonságosabb kriptotőzsdék

A rangsorolt tőzsdék 32 százaléka a jelentés szerint felhasználói élményt rontó kódhibával rendelkezik ami különböző defektektet okozhat működés közben.

Ügyfélszámla biztonság tekintetében a tőzsdék 41 százaléka sima jelszavas, azaz 8 karakternél kevesebb jelszó megadásával is elérhető és 3 százaléka a tőzsdéknek nem támogat kéttényezős hitelesítést.

A webes védelem tekintetében voltak a legnagyobb hiányosságok és ahol a tőzsdék többsége elbukik, az a regiszter és domain védelmi szűrő, valamint a webes protokoll védelmi szűrőn.

“Ennek ellenére senki sincs teljes biztonságban a kriptovagyona elvesztésétől, ezért olyan eszközökbe fektess, melyek megbízhatóak, a portfóliód megfelelően diverzifikált és jó nevű kriptotőzsdéken kereskedj,” áll a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.