Direkt kriptovaluta váltást vezetett be a Brave böngésző a Binance partnerség révén

Az egyre népszerűbb Brave böngésző bővítette kriptovaluta szolgáltatásait a Binance kriptotőzsdével kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A felhasználók közvetlenül a böngészőjükből vásárolhatnak, kereskedhetnek és tárolhatnak kriptovalutákat.  

Az adatvédelem orientált Brave 2018-ban indult, több mint 10 millió aktív felhasználóval a 2019-es év egyik igazi meglepetése volt. A Product Hunt Golden Kitty díját is elnyerte, mint a legjobb adatvédelmi fókuszáló alkalmazás. Úgy tűnik tehát, hogy egyre több ember számára válik elengedhetetlenül fontossá a magánélet védelme. A Brave alapból kriptovaluta vállalkozásként indult, ICO révén jutott befektetési forráshoz és a natív kriptovalutája, a Basic Attention Token (BAT) is relatíve jól tartja magát, egyike a legsikeresebb ERC20 tokeneknek.

A partner weboldalak havonta BAT tokeneket kapnak, azon idő alapján, amennyit a felhasználók ezeken a weboldalakon böngészéssel töltenek. A felhasználóknak is jár BAT token, ha úgy döntenek, hogy engedélyezik a Brave böngésző számára hirdetések megjelenítését.

Új Brave, új lehetőségek

A legújabb verzióban a Brave számos új megoldással teszi még vonzóbbá a böngészőjét. A BAT tokenen kívül ugyanis olyan kriptovalutákat is támogatni fog, mint például a bitcoin (BTC), az ethereum (ETH), a litecoin (LTC) és még sokan más. Mikor egy új lap kerül megnyitásra, egy új Binance widget jelenik majd meg a Brave Jutalmak bővítmény mellett.

Az Egyesült Államokban a böngésző közvetlenül integrálja a Binance.com-ot és a Binance.us-et. Ha valaki nem engedélyezi a bővítmény betöltését, a Brave nem tölt le semmilyen adatot a Binance szerveréről. Ez nem csupán webes beágyazás lesz, hanem egy natív bővítmény, amely nagyban támaszkodik a Binance API-jára. Amikor a Brave-et a Binance fiókhoz kapcsoljuk, a böngészője automatikusan letölti az adatokat a Binance fiókról, így például azonnal láthatóvá válik a Binance-en lévő egyenleg, illetve a különböző kriptovaluta tárcáink címei. Ha valakit nem érdekelnek a kriptovaluták, a beállításokban bármikor letiltható a Binance modul csatlakoztatása.

A Nightly nevű fejlesztői verzió már letölthető. Hátránya viszont az, hogy minden éjszaka frissítésre kerül, így ezen verzió használata még nem biztosított. Érdemes megvárni, amíg kijön a stabil változat.