A Bitcoin 5%-os hirtelen esése 165 millió dollár likvidálását okozta

A tőkeáttételes kereskedők több mint 165 millió dolláros veszteséget szenvedtek el, miután kedd reggel a Bitcoin árfolyama hirtelen 5%-ot zuhant.

A Bitcoin árfolyamának keddi hirtelen 5%-os esése miatt a Bitcoinban és más kriptovalutákban tőkeáttételes kitettséggel rendelkező kereskedők kevesebb mint két óra alatt több mint 165 millió dolláros veszteséget szenvedtek el. A Bitcoin ugyanis 5%-ot zuhant 69 450 dollárról 65 970 dollárra kevesebb mint 30 perc alatt április 2-án kora reggel.

Bitcoin árfolyamesés

A Coinglass adatai szerint a Bitcoin éles lejtmenetében több mint 165 millió dollárnyi tőkeáttételes pozíciót likvidáltak. Ebből valamivel több mint 50 millió dollárnyi Bitcoin long pozíciót és több mint 40 millió dollárnyi Ether pozíciót számoltak fel. Az ETH longok tették ki ennek az összegnek a nagy részét. Nagyjából 6 millió dollárnyi long pozíció volt a Dogecoinban és 4 millió dollárnyi Solana pozíció likvidáltak, a BTC és az ETH mögött.

Bitcoin likvidáció

Az eséssel egy időben a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (spot ETF-ek) 86 millió dolláros nettó kiáramlást könyvelhettek el. Ezzel megszakítottak egy négynapos pozitív beáramlási sorozatot a FarSide adatai szerint.

A BlackRock ETF-je állt a legjobban teljesítő alapként, amelynek nettó beáramlása elérte a 165,9 millió dollárt. Míg a második helyen a Fidelity állt 44 millió dollárral.

A beáramlások mellett azonban a Grayscale GBTC-je 302 millió dolláros kiáramlást könyvelhetett el, amivel az összes alap napi nettó kiáramlása 85,7 millió dollárra emelkedett.

A Bitcoin villámzuhanásával egy időben az amerikai dollárhoz kötött stabilcoin, a Tether USDT-nek az értéke is 1% körül ingadozott, és a CoinGecko adatai szerint rövid időre 0,988 dollárra esett.

Tether esés

Nem világos, hogy az USDT megingása egy rendszer API-jának hibája volt-e, vagy a valuta értéke hirtelen levált az amerikai dollártól. A rövid ideig tartó elszakadás azonban más árfolyamkövetőn nem jelent meg.