Hamarosan Bitcoinban is fizethetik az adót Amerikában?

Matt Gaetz, amerikai kongresszusi képviselő egy új törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné az állampolgárok számára a Bitcoinban történő jövedelemadó fizetést.

A képviselő szerint a jogszabály nem csak modernizálhatná az adórendszert, de elősegítené az innovációt és a hatékonyságot is.

Bitcoinban fizetni az adót?

Matt Gaetz floridai republikánus képviselő kedden törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné az amerikaiak számára, hogy szövetségi jövedelemadójukat Bitcoinban BTC Price BTC Price fizessék.

Gaetz szerint a radikális lépés elősegítené az innovációt, növelné a hatékonyságot, és nagyobb rugalmasságot biztosítana az amerikai polgároknak.

Az én úttörő jogszabályom modernizálni fogja az adórendszerünket azáltal, hogy lehetővé teszi a szövetségi jövedelemadó kifizetését Bitcoinnal.

mondta Matt Gaetz floridai képviselő.

Bár ez egy merész lépés, de hozzájárulhat a pénzügyi rendszer megújításához. Valamint elérheti, hogy az Egyesült Államok a technológiai fejlődés élvonalában maradjon. Az inspirációt minden bizonnyal az adta, hogy a képviselő szemtanúja volt az El Salvadori példának. Az országban a Bitcoin alapú innováció nagymértékben segítette elő a pénzügyi stabilitást és a munkahelyteremtést.

Így nem meglepő, hogy Gaetz azután mutatta be a törvényjavaslatot, hogy részt vett Nayib Bukele, El Salvador elnökének második beiktatásán. Bukele volt az elnök, aki elsőként fogadta el a BTC-t törvényes fizetőeszközként a közép-amerikai országban.

Az ambiciózus elnök a második ciklusa alatt nem kevesebbet, mint a gazdaság teljes átalakítását ígéri. Salvadort a Bitcoin- és a mesterséges intelligencia-közösségek oázisává tenné, hogy rövid időn belül megsokszorozza a GDP-t.

Márciusban Bukele azt mondta, hogy a nemzet minden nap Bitcoint fog vásárolni, egészen addig, amíg az már fiat pénznemekkel  nem lesz megfizethető. Az ország jelenleg 5793,76 BTC-t birtokol, több mint 353 millió dollár értékben.

Pozitív törekvések az Egyesült Államokban

A javaslat forradalmi, de nem ez az első törekvés az adófizetés megreformálására. Colorado volt az első kormány, amely 2022-ben jóváhagyta a kriptopénzzel történő adófizetést. Utah, New Jersey és Kentucky szintén megtette az első lépéseket a jóváhagyás felé.

Ez a jogalkotási javaslat összhangban van a kriptovaluta iránti növekvő érdeklődéssel. Donald Trump egyre hangosabban áll ki a kriptók mellett. Gaetz pedig ismert szövetségese a volt elnöknek, ami további bizonyíték arra, hogy a republikánusok komolyan gondolják a digitális eszközök elterjesztését és bevezetését.

A törvényjavaslat elfogadása esetén a pénzügyminiszternek kötelessége lesz egy olyan rendszer kidolgozása és bevezetése, ami lehetővé teszi a Bitcoin elfogadását az egyéni szövetségi adók befizetéseként.