Bitcoin állások: vállalj munkát kriptopénzért!


Nézzünk most kicsit szét a bitcoin állások piacán. Merthogy manapság már dolgozhatunk is érte. Igaz, egyenlőre elég kevés cég ajánl fel ilyen lehetőséget, főleg azok, akik eleve ilyen területen végzik tevékenységüket(bitcoin bányászgépeket gyártó cégek, valutaváltó oldalak, kaszinók, altcoinokat fejlesztő társaságok, stb.). Állásokat kereshetünk direkt ezen cégek weboldalán is, de vannak már erre (legalább részben) specializálódott állásportálok is. A legfelkapottabb bitcoin állások a programozó, grafikus, marketinges, ügyfél szolgálatos, fordító, író, de sok egyéb mást is találhatunk. De mégis hol? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat a legnépszerűbb portálok közül, ahol bitcoin állásokat (is) hirdetnek.

Mint a szorgos kis hangya gyűjtötte Alíz a szatosijait amíg meg nem vette az első Lambóját bitcoinért. A világ legnagyobb bitcoin csapja.

Bitcoin állások gyűjtőoldalai: fejlesztők, marketingesek, salesek előnyben

Coinality

coinality bitcoin állásokA coinality mindenféle oldalakról gyűjti a bitcoin állásokat. Itt kimondottan blokklánc technológiával, bitcoinnal és altcoinokkal kapcsolatos munkákat fogunk találni. Főállásokat, részmunkaidőseket, és szerződéses munkákat is. A munkák típusa elég szerteágazó. Van itt fordítás, moderátor és közösségi média pozíciók, programozói vagy grafikus állások is. Az oldalra az önéletrajzunkat is feltölthetjük, de ehhez előbb regisztrálnunk kell. Viszont az állásokat regisztráció nélkül is szabadon böngészhetjük. A munkák jó része itt kifejezetten bitcoinban, vagy valamilyen altcoinban lesz kifizetve. Azt azért nem lehet mondani, hogy az oldal eláraszt minket az ajánlatok tengerével, de legalább rendszeresen frissítik. Érdemes gyakran benézni, naponta kerül fel néhány új lehetőség. A cikk írásának idején körülbelül 700 önéletrajz, és 150 álláslehetőség volt az oldalon. Ebből is látszik, hogy mennyire nagy az érdeklődés az ilyen jellegű munkák iránt, és hogy milyen nagy a verseny a munkavállalók között.

Upwork

upwork bitcoin állásokAz upwork az egyik legnagyobb és legnépszerűbb oldal, ahol szabadúszók böngészhetnek a munka-ajánlatok között. Azért is népszerű, mert nem csak főállások közt válogathatunk, hanem nagyon sok a projekt-munka, amit akár távolról (otthonról is), a szabadidőnkben végezhetünk. Az upwork védi a munkaadókat és a munkavállalókat is az által, hogy a felek az oldalon keresztül állapodnak meg az elvégzendő munkában, és az érte járó fizetségben, és a kifizetések az oldalon keresztül történnek. Cserébe azonban rendesen megsarcolnak minket a kifizetéseknél, szabadúszóként az órabérünk akár 10%-át, fix áras szerződéseknél pedig akár a 20 százalékát is levehetik a pénzünknek. Az upwork nem kimondottan bitcoinos állásokra van kihegyezve, de elég sok ilyen jellegű projektet is találhatunk itt. A cikk írásának időpontjában több mint 130 találat érkezett a bitcoin keresésre. Webfejlesztőket, Android/iOS fejlesztőket, grafikusokat,  fordítókat, altcoin fejlesztőket, és még sok mindenki mást keresnek a hirdetők. Érdemes szétnézni. Ez az oldal tiltja, hogy a felek rajta kívül állapodjanak meg, de sok hirdető valószínűleg nem csak az upwork oldalán hirdet, így a hirdetés szövege alapján kis szerencsével más platformon is felvehetjük a kapcsolatot (bár így elveszítjük az oldal kínálta biztonságot is).

Ledger Nano S - biztonságos hardver wallet
A holdraszálláshoz 🚀🌗 szükség van egy biztonságos katapultra is. Ledger Nano S hardver walletek occsón.

Xbtfreelancer

xbtfreelancer bitcoin állásokAz xbtfreelancer egy bitcoinos állásportál, ahol kimondottan szabadúszó bitcoin állások vannak. Egy egyszerű regisztrációt követően csatlakozhatunk az oldalra (akár facebook profillal is), és már meg is tehetjük az ajánlatainkat az egyes projektekre. Ahhoz, hogy elnyerjünk magunknak egy munkát, ajánlatot kell tennünk. Az ajánlatban leírjuk, hogy nagy vonalakban hogyan is oldanánk meg a feladatot, vagy hogy nekünk már van tapasztalatunk hasonló téren, illetve megg kell adnunk egy árat, amennyiért a munkát elvégeznénk. Ennyi az egész, a hirdető a számára legkívánatosabb ajánlatot választja. Érdekesség, hogy bár kimondottan bitcoinos oldalról van szó, a licitálás USA dollárban történik…

Angel

angel bitcoin állásokAz Angel szintén nem kimondottan bitcoinos oldal. Ez egy olyan portál, ami startupokat gyűjt össze. Olyan cégeket, amik nemrég indultak el, van egy jó ötletük, esetleg már egy prototípus termékük is, és munkatársakat és/vagy befektetőket keresnek. Az oldalra regisztrálhatunk 2 kattintással is a linkedin, vagy a facebook profilunk segítségével. Előnye, hogy az oldal nem sarcol meg minket, ha sikerül találnunk valamilyen munkát, és pontosan láthatjuk a hirdető cég kilétét, hogy mivel foglalkoznak, és akár a tulajdonosokkal is kapcsolatba léphetünk (pl. linkedinen keresztül). Ha van elég tőkénk, akár be is szállhatunk egy számunkra ígéretesnek tűnő vállalkozásba, vagy vállalhatunk munkát akár részesedésért cserébe is. Bitcoin keresőszóra jelenleg 78 találatot dob fel, de ez nem a bitcoin állások száma, hanem a startupok száma, akik ilyen területen tevékenykednek. Főleg szoftverfejlesztőket, marketingeseket, és vevőszolgálatosokat keresnek. Mindenképp érdemes itt szétnézni!

Bitcoin-vacancy

A bitcoin-vacancy, ahogy azt a neve is mutatja, kimondottan bitcoin és altcoin állásportál. Az oldalon rgisztráció nélkül is böngészhetjük a hirdetéseket, illetve mi magunk is tölthetünk fel(ingyenesen). Állás feltöltéshez, vagy önéletrajz feltöltéshez azért szükség van egy egyszerű regisztrációra. Az oldal közvetlen linket ad a hirdető cégek weboldalára is, így megnézhetjük, pontosan kinek is fogunk dolgozni. Olyan nagy nevű cégek is hirdetnek az oldalon, mint a Microsoft, a BTC China, a Coinbase, vagy a Ripple. Főállású, részmunkaidős, és szerződéses munkákat is találunk. A munkát részben, vagy teljes egészben bitcoinban/altcoinban fizetik. Az oldal jól karban van tartva, és rendszeresen töltenek fel rá új hirdetéseket, így érdemes gyakran benézni.

Reddit

A reddit egy közösségi oldal, amelyen a regisztrált felhasználók híreket, képeket és cikkeket osztanak meg egymással. A reddit több nyelven elérhető, köztük magyarul is. Bitcoinos, vagy altcoinos állásokat az úgynevezett “alreddit”-ek segítségével érhetjük el. Nem csak az állások között böngészhetünk, hanem feltölthetjük saját ajánlatainkat is. Ez nem egy kifejezett állásportál, de itt is sok megállapodás születik.

Bitgigs

A bitgigs kimondottan bitcoinos oldal, ahol a szolgáltatásainkat reklámozhatjuk, és bitcoin állások közt böngészhetünk. Elég érdekes szolgáltatások vannak. Például valaki azt ígéri, hogy videói segítségével megtanít, hogyan kell nigériai ételeket főzni, más facebook oldal lájkolással keresi a kenyerét, megint mások írnak nekünk egy dalt, vagy egy verset. Ha fizetünk nekik bitcoint persze. Ha van valami hasonló különleges képességünk, akkor azt mi is feltölthetjük az oldalra egy regisztrációt követően, ami egyenlőre (ki tudja meddig) ingyenes. A szolgáltatások különböző kategóriákba vannak rendezve. Állásokat mondjuk nem nagyon találtam, valószínűleg ezt az oldalt inkább a munkaadók böngészhetik.

Blocktribe

A blocktribe oldalán kifejezetten blokklánc technológiával foglalkozó cégek hirdetnek. Hirdetések feladásához, vagy az oldalon történő jelentkezéshez regisztráció szükséges. Munkavállalóként ingyenesen használhatjuk az oldalt, a hirdetőknek viszont fizetős, ők különböző csomagok közül választhatnak. Az alapcsomag 90 napig ingyenes, utána viszont 125.000 – 160.000 Ft-os csomagok között választhatnak a hirdetők. Hát nem olcsó. Viszont ennek köszönhetően a hirdetők is komolyabbak, összesen 63 cég regisztrált eddig az oldalra. Találhatunk állásokat itt a Coinbase-től, a a Gem-től, a Circle-től, de a Poloniex és a BTCC is hirdet. Főállások, mellékállásban végezhető, és szerződéses munkák is vannak. Az állásokat megtekinthetjük szakterületekre bontva, vagy a munkavégzés helye szerint rendezve.

Az álláskeresés a bitcoin világában sem könnyű. Fontos, hogy legyen egy jó önéletrajzunk, amiben nem árt, ha leírjuk korábbi bitcoinos munkáinkat, tapasztalatainkat is. Nem árt egy kicsit leporolni az angol tudásunkat is, mivel a hirdető cégek között ma még nem sok magyart találni. Sok sikert! 🙂


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Richard

"Wanna go back to 2008"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.