Béta verzióba lépett az ethereum alapú Colony, mely a munkaerő piaci együttműködést könnyíti majd meg

Az ethereum alapú Colony egy olyan decentralizált platform, mely a munkaerő piacon a könnyíti majd meg az együttműködést.  A cég a béta verzió teszteléséhez várja most a felhasználók visszajelzéseit.

Ethereum alapú Colony platfrom

Szabadúszók munkakeresését és foglalkoztatását könnyítik megA Colony projektet a nyílt forráskódú ethereum hálózatán fejlesztik. Nemrég jelentették be, hogy a platform béta verziója most megnyílt a nagyközönség előtt. A béta verzió közel egy évvel azután érkezett meg, hogy a startup megnyerte a 2016-os Consensus pályázat 10 000 dolláros fődíját.

Azok akik a Colony oldalát használják majd munkakeresésre, stílusosan, kolóniákba tudnak majd tömörülni. Ezeket a csoportokban az elvégzett munkáért tokenek járnak. A munkákat természetesen ethereum okos szerződések segítségével lehet elvállalni.

Béta verzió tesztelésére keresnek felhasználókat

Egy blog bejegyzés alapján a Colony most várja a fejlesztési javaslatokat programozóktól és a lelkes ether felhasználóktól. A startup ezt írta:

Ez a korai béta verziója a Colony platformnak. Itt már lehetőség van a feladatok és a hozzá tartozó árak kiírására és a tranzakciók  és szerződések is nyomon követhetőek. Ha te vagy az ismeretségi körödben valaki külsős szabadúszókat keres munkára, ez egy remek lehetőség, hogy kipróbáljátok a Colony oldalát.

Tesztelőket keres a ColonyA cég hangsúlyozza, hogy a platform még csak béta verzió szintjén van, azaz csak korlátozottan érhetőek el a végső funkciók. Később a felhasználók majd a feladatokat delegálhatják és a részfeladatokra külön költségvetéseket is készíthetnek. A végső verzió tartalmazza majd a Stripe fizetési rendszer integrációját. A Slack és Github felhasználói profilokkal való együttműködés is fejlesztés alatt van.

Egyelőre a Colony átadja a platformot a felhasználóknak, hogy játszanak el egy kicsit vele és megnézzék, mi az ami működik és mi az ami nem. A startup célja, hogy tanuljanak. Mielőbb szerettek volna valamit a felhasználók kezébe adni, hogy a visszajelzések alapján olyan platformot hozhassanak létre, ami a felhasználók igényeihez maximálisan alkalmazkodik. Attól függően, milyen eredménye lesz a béta verzió tesztelésének, azokat a munkákat fogják előre prioritizálni, amelyekre igazán igény lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük