Bitcoin árelemzés – kivárás a potenciális trendforduló előtt

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A nagyobb idősávú chartokon az indikátorok továbbra is medvések ami a kiváróknak kedvez a potenciális trendforduló előtt.

Bitcoin árelemzés

A BTC árfolyama végre emelkedő életjelet adott magáról a múlt hét során, amit egy gyors visszaesés követett vasárnap. A kereskedési volumen mindkét esetben szignifikáns volt. Az alacsonyabb idősávokon, mint a napos is, nem célszerű mélyenszántó következtetéseket levonni az árfolyam jövőjét illetően mivel azokon irracionális és kiszámíthatatlan mintákat is felvehet. A magasabb idősávú chartokon viszont az exponenciális mozgóátlagok (EMA-k), grafikonminták és Ichimoku felhők akkurátusan jelzik a fontos fordulópontokat.

A napos charton az 50 és 200 EMA medvésen keresztezte egymást múlt év május 15-én. Az ár a kereszt óta az 50-es EMA alatt mozgott egészen az elmúlt hétig, mikor az árfolyam áttörte azt majd visszatért hozzá. Az 50 EMA azóta támaszként funkcionál. Amennyiben felfelé el tud távolodni a BTC az 50 EMA-tól akkor az súlyt adna a bikás momentumnak és elkezdené a 200-as EMA felé tolni az árat, ami 5000 dollárnál csücsül. Jelenleg nincsenek volumen vagy RSI divergenciák. A long/short nyitott pozíciók a Bitfinexen enyhén a longoknak kedveznek.

Térjünk át az Ichimoku felhő kielemezésére ahol négy metrikát használunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A hetes charton a felhőmetrikák medvések: az árfolyam a felhő alatt, a felhő medvés, a TK kereszt medvés és a leszakadó távolság az ár és a felhő alatt. Long nyitásnak addig nincs értelme amíg az ár át nem viszi a felhőt.

Ha összehasonlítjuk a jelenlegi ármozgást a 2014, 2015 és 2016-os felállással, akkor egy hasonló felhőt látunk kibontakozni. Ennek a mintának korábban 300 napra volt szüksége hogy bikásra váltson miután többször is ellenállás és támasz szinteket tesztelt. Ha megismétlődik, akkor az árfolyamnak 2019 szeptemberben át kell vinnie a 6200 dollárt. A közeljövőben az 5000 dollárnál mozgó Tenkan feltehetőleg ellenállásként fog funkcionálni. Az elkövetkezendő 2 évben a felhő célárfolyama 10 000 dollárra várható a lapos Kumo árszintje alapján. Ha viszont a jelenlegi aljak nem tartanak akkor a korábbi ATH-hoz (mindenkori csúcs) is elnézhetnek az árfolyamok, ami 1000 dolláron áll.

A napos charton a felhő semleges és medvés között helyezkedik el: az ár a felhőben, a felhő medvés, a TK kereszt semleges és a leszakadó távolság az ár fölött és a felhő alatt helyezkedik el. Újra, long beszállásra akkor adódik jó esély mikor az ár áttöri a felhőt.

Az ár 2018 január közepe óta a felhő alatt mozog. Ha az alj kitart anélkül hogy újabb aljat állítani fel, akkor előrejelezhetően az ár elkezd a 4800-as lapos Kumo felé mozogni. Az ilyen kereskedéseket nevezik saroktól-sarokig kereskedésnek és általában egy bikás TK keresztezésre van szükség a long belépés konfirmációjához. Minden saroktól sarokig ügyletnek van egy stoploss-a a felhő támasz alján ami jelenleg 3600 USD. Ez a fajta kereskedési felállás kockázat/nyereség aránya 6 ami kedvező long felállást indukál.

Emellett kirajzolódik a bikás fordulóminta, az Ádám (A) és Éva (E) dupla alj is, ami ott ér végett ahol a függőleges ellenállás szint található. Az ismertetőjegye a mintának a V és U alakú ármozgás aminek a volumene növekedésnek indul amint az ellenállást áttöri. A 1.618 Fibonacci extension és a minta mért mozgása az 5000 dolláros tartományra mutat mint célárfolyam.

Végkövetkeztetés

A technikai indikátorok a magasabb időtartamokon medvés-semleges képet mutatnak ami a kiváróknak kedvez mindaddig amíg be nem következik a trendforduló. A trend indikátorok, mint a hetes Tenkan, napos felhő és a napos 200 EMA az 5000$-t jelzi mint a bikás trendforduló célárfolyama. Egy Ádám és Éva bikás forduló grafikonmintának szintén 5000 USD-n van a célárfolyama. A 10%-os visszahúzódás ellenére az árfolyam az 50 EMA és napos Kijun fölött maradt. Új aljak megütése esetén a 2017 május – augusztus konszolidációs zónák felé mozogna a BTC, ami 2000 – 2800 dollárt jelent.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.