Tovább emelkedik a bitcoin árfolyam, 9 ezer dollár felett jár

A korábbi árugrás után bitcoin ára ismét jelentősen emelkedett és 9 ezer dollár feletti árfolyamon kereskedik, ezzel az elmúlt 40 nap legmagasabb értékét érte el.

Emelkedő árfolyamok

Az elmúlt hét folyamán tapasztalt folyamatos növekedés után a világ legnagyobb kriptopénze 9 ezer dollár felé emelkedett a reggeli kereskedés kezdete után, és jelen pillanatban 9200 dollár felett van.
A bitcoin ára a legmagasabb ponton áll március 14-e óta, amikor a kriptopénz 800 dollárt esett egy kereskedési napon belül és azután néhány kisebb emelkedést leszámítva folyamatosan csökkent. A csökkenő tendencia végállomása során a kriptopénz árfolyama 6593 dollár volt március 30-án, ami azt jelenti hogy azóta 39%-kal emelkedett az árfolyam.

bitcoin

Bitcoin árfolyam április 23-24., Forrás: CoinMarketcap

A piaci adatok alapján az öt legnagyobb kriptopénz árfolyamának mindegyike egy hónapos csúcson van. Az Ethereum, ami a második legnagyobb kriptopénz, jelenleg 680 dollár felett van, amely szintén jelentős emelkedés a korábbi 300 és 400 dollár közötti ár után.

A kriptopiacok szélesebb körén is áremelkedés zajlik és jelenleg 400 milliárd dollár felett van a kriptoszektor teljes piaci értéke.

marketcap

A kriptoszektor piaci értékének alakulása 2017 decembere óta, forrás: CoinSpeaker

Jól szerepelnek a forkok is

A bitcoin forkok is jól szerepelnek, különösképpen a Bitcoin Cash (BCH), amelynek ára közel megkétszereződött április 18-a óta és jelenleg 1500 dollár felett van. Ennek okai között szerepel a hálózat tervezett frissítése május 15-én, amivel a blokk mérete 32 MB-re emelkedik, valamint, hogy a Bitpay fizetési feldolgozási szolgáltatás támogatást adott a BCH-hoz a POS alkalmazásukban.

A Bitcoin Gold (BTG) 30%-kal nőtt ezzel elérve a 88 dollárt. Ez egyelőre még mindig messze van a korábbi 500 dolláros csúcstól, azonban a kereskedők láthatóan visszatérőben vannak a kriptopénzhez. A Bitcoin Private (BTCP) szintén látványos előrelépést produkált, az elmúlt héten több mint 123%-kal nőtt, 57.60 dollárra. A projekt rendkívül aktív, marketinggel és promóciókkal népszerűsíti magát.

A Bitcoin Diamond (BTD), amely alacsony áron indult és soha nem ért el jelentősebb árfolyamot, most 60%-kal nőtt és 4.85 dollárra emelkedett. A Bitcoin Dark (BTCD) árfolyama 40%-kal nőtt az elmúlt napokban és 80 dollár felett kereskedik.

Más bitcoin forkok nem produkáltak jelentős emelkedést, sőt, egyeseknek esett az árfolyama.

Borítókép forrása: SmartWeek