Bitcoin árugrás, 8 ezer dollár körül van az árfolyam

A hirtelen bitcoin árugrás a hét híre. Április 12-én a bitcoin árfolyama majdnem 16%-os növekedést ért el, amikor 6900 dollárról 8000 dollárra emelkedett. Az árugrás mindösszesen egy órán belül történt meg, amikoris hatalmas mennyiségű vásárlási volumen jött létre. Az ethereum pedig hosszú, egy helyben toporgás után szintén jelentősen emelkedett, jelenleg 500 dollár körül mozog.

Bitcoin árugrás – mi történhetett?

Egyes jelentések azt sugallják, hogy ebben az egy órában nagyobb kereskedelem történt, mint a bitcoin eddigi történetének bármely más napján. Bár ezeket az adatokat nehéz megerősíteni, az tény, hogy ritkán volt ekkora emelkedés ilyen rövid időn belül.

A bitcoin napi forgalma meghaladja a 9 milliárd dollárt és az árfolyam ilyen mértékű befolyásolásához milliárdokkal kell kereskedni, vagyis ennyi új tőkének kell bejutnia a kriptopiacba az áremelkedéshez. A bitcoin mostanra elérte a 7500 dolláros támogatási szintet és ha itt meg tud maradni ez lehetővé teheti hogy erőteljes lendülettel vegye be a 8 ezer dolláros régiót.

bitcoin

Forrás: TradingView

Hogy mi is történt pontosan, arról rengeteg a találgatás és vélhetően számos tényezőt kell figyelembe venni; a legtöbb szakértő szerint azonban egyértelműen a Wall Street keze lehet a dologban, valamint azon hírek, hogy a világ 1%-a is úgy látja, hogy itt az ideje beszállni a kriptopiacba.

A CCN hírei szerint a Pantera Capital kriptofedezeti alap előrejelzése szerint a piac hamarosan új erőre kap. A cég több mint 800 millió dolláros pénzeszközzel rendelkezik és a befektetőiknek küldött elemzésükben úgy értékelik, hogy a medvepiac alsó árpontja a 6500 dollár volt és várakozásaik szerint a bitcoin efelett az érték felett fog maradni és a későbbiekben akár meg is haladhatja a korábbi 20 ezer dolláros rekordot.

“Ritkán van ilyen erős meggyőződésem az időzítésről. Intézményi befektetések fala a piacokat sokkal magasabbra fogja vezetni”, írta riportjában Dan Morehead CEO and Joey Krug vezető befektető.

Mati Greenspan, az eToro vezető piaci elemzője szerint nyilvánvaló a Wall Street szerepe, ők ugyanis már javában építik a hidakat a kripopiac irányába és készek új likviditások beinjekciózására.

wall-street-bitcoin

Forrás: AltcoinToday

Az elmúlt hetekben a hírügynökségek arról számoltak be, hogy Soros György, a Rockefeller család és a Rothschildok is komolyan érdeklődnek a kriptopénzes és blokklánc technológiával kapcsolatos befektetésekért. Soros vállalata, a Soros Fund Managment nemrégiben belső jóváhagyást kapott a digitális pénznemekkel való kereskedésre. A Rockefeller birodalom pedig bejelentette, hogy a CoinFund inkubátorral közösen blokklánc vállalkozások széles skálájába kíván befektetni. A Rotschildokról pedig az a hír kering, hogy már tavaly óta vásárolnak kriptopénzt a GBTC-n keresztül.

CEX.IO Bitcoin Exchange