Vajon van még több is a bitcoinban? Ellentmondó jelek kísérik a bitcoin árfolyamot

Ellentmondó jelek kísérik a bitcoin e heti lehetséges árfolyam változását.

A múlt héten jelentősen visszaesett a forgalom a bitcoin piacán. Ez nagyrészt a kínai új év miatt és az újonnan bevezetett tranzakciós díjaknak köszönhető. Az árfolyam a hétfői oldalazás után, kedden lejtmenetet vett, de esés megállt 881 dollárnál és mára már ezt a csökkenést is ledolgozta a bitcoin ára.

  • A bitcoint egyelőre a 900 dolláros támasz felett kereskedik, jelenleg 910-915 dolláros szint körül.
  • Kialakulóban van egy kitörési lehetőség a 4 órás charton a 930 dolláros ellenállás környékén.
  • A háromszög alakzat sarkán lehetőség nyílik további emelkedésre akár 950 dollárig.
Vajon van még több is a bitcoinban? A közeljövőben vajon lesz ismét 1000 dollár az árfolyam?
.
Bitcoin árfolyam a héten

Közeledik a kitörés lehetősége

A múlt héten 920 dollárról 880 dollárig esett a bitcoin ára kedden, amit a hét további napján fokozatosan vissza is szedett a bitcoin árfolyama. Pénteken már ismét 900 dollár felett zajlott a kereskedés. 925 dollárnál volt egy kitörési kísérlet felfelé, de onnan ismét a 900 dolláros támaszig esett vissza az árfolyam.

Többszöri kitörési kísérlet várható a 920 dolláros szintről felfelé, mert egyelőre nincs elég erős lendület az emelkedésben. Amennyiben sikerül átlépni tartósan a 920 dolláros szintet, ez annak a jele, hogy a vásárlók vannak többségben a piacon. A következő ellenállás 935 majd pedig 950 dollárnál várható. Ha ez megvalósul, ismét visszaállhat a hosszú távú növekedési pályára a bitcoin árfolyama. Ez az a hosszútávú növekedési trend, ami még ősszel kezdődött, és ennek folytatása lehet a 950 dolláros szint elhagyása.

Ami a támaszt illeti, jelenleg a kereskedés épp a 910 dolláros támasznál folyik. Amennyiben többszöri kísérlet ellenére nem sikerül emelkedő trendre állnia az árfolyamnak, ismét visszaeshet a 880 dolláros szintig a bitcoin ára. Ha ez megtörténik, akkor valószínűbb, hogy középtávon a bitcoin árfolyam esésére kell felkészülni, ugyanis csökkenő trend várható.

.
A mozgóátlagok a bitcoin árfolyam növekedését jelzik

Ellentmondó jelek

A technikai indikátorok és a piaci hangulat ezúttal nem ugyanabba az irányba mutat még.

A 100 SMA rövidtávú mozgó átlag a 200 SMA hosszútávú mozgó átlag felett halad. Ez az emelkedő trend irányába mutatja az árfolyam számára a legkisebb ellenállást. Ez azt jelenti, hogy egy felfelé irányuló kitörés valószínűbb mint a letörés. Bár a két mozgó átlag nagyon közel esik egymáshoz, egyelőre még nem keresztezték egymást, ami a trendfordulót jelenthetné.

Ami viszont a piaci hangulatot illeti egy esetleges lefelé irányuló kitörés és egy csökkenő trend kialakulása valószínűbb. Kínában jelentős szabályozási változások vannak folyamatban a bitcoin piacán. Az új tranzakciós díjak bevezetése a legnagyobb kínai bitcoin tőzsdéken jelentősen visszavetette a forgalmat. A volumen esése egyben kevesebb lehetőséget is ad a bitcoin árfolyam további növekedésére. Ha további hírek érkeznek a régióból ami a bitcoin piacát tekintve negatívan befolyásolja a hangulatot, a kínai bitcoin kereskedés még jobban befagyhat.  Mivel a kínai bitcoin piac a legnagyobb a világon ez jelentősen kihathat majd a bitcoin dollár árfolyamára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük