Egyre több az új bitcoin ATM világszerte – csak februárban 70 új gépet helyeztek üzembe

Nem csak a bitcoin árfolyam, hanem az új bitcoin ATM automaták száma is rekordot döntött februárban.

Nem meglepő, hogy egyre több ATM automatát helyeznek üzembe világszerte. A bitcoin árfolyam sosem látott magassága egyre növeli a keresletet a digitális pénz iránt. Egyre több ember szeretne kriptopénzt vásárolni vagy bitcoinba fektetni. Azonban a vásárlási folyamat sokszor hosszú és bonyolult is lehet azoknak akik nem foglalkoznak napi szinten a bitcoin mögötti technológiával. Erre nyújtanak könnyű megoldást bitcoin ATM-ek.

Végül is ezeken a gépeken keresztül lehet a legkényelmesebben készpénzért bitcoint vásárolni. A hosszú azonosítási folyamat helyett, a felhasználók csak odasétálnak az ATM-hez, beszkennelik a személyazonosító okmányait és azonnal kriptopénzhez juthatnak. Néhány gép közvetlen bitcoin készpénzfelvétel mellett utalásokat is teljesít.

Terjednek új bitcoin ATM automaták

Bitcoin készpénzértCsak februárban 70 új bitcoin ATM automatát helyeztek üzembe. Ahogy az várható, az ATM-ek többsége az Egyesült Államokban található. Az utóbbi időben a verseny egyre jobban növekszik a piacon. Bár egyre nő az automaták száma, sok városban még mindig nem lehet közvetlenül bitcoinhoz jutni ATM-en keresztül.

A világon forgalomban lévő bitcoin automaták száma ezzel átlépte az 1000 darabos mérföldkövet. Összehasonlítva a banki ATM-ekkel ez a szám még elenyészőnek tűnhet, azonban a trend exponenciális növekedést mutat. A jelenlegi ütemben haladva, minden egyes nap 3 új bitcoin ATM automatát helyeznek üzembe világszerte. Bár hosszútávon valószínűleg nem fenntartható ez a gyors terjedés, de mindenképpen pozitív ez a lelkesedés az üzemeltetők oldaláról. Feltehetően az ATM üzemeltetői úgy gondolják az új gépek a magas árfolyam miatt megnövekedett forgalom révén gyorsan profitot termelhetnek.

Bitcoin ATMek világszerte

A világon mindenhol nő az igény a kriptopénzek iránt

Az Egyesült Államokban és Kanadában nagyon elterjedtek a bitcoin automaták. A dél-amerikai kontinens azonban nincs ilyen jól ellátva. A CoinATMRadar térképe alapján nyilvánvaló, hogy sok régió tudna profitálni az új bitcoin ATM telepítéséből. A legtöbb kelet-európai országban, a Közel-Keleten és Ázsiában is szinte csak egy-egy automata található országonként.

Magyarországon Budapesten, az Anker közben használható bitcoin ATM 2014 óta, valamit található egy a Stop Shop Eurocenternél is, bár a legfrissebb információk szerint nem mindig működik.