Tegnap a bitcoin minden eddiginél magasabbra, 1220 dollárig emelkedett

Február 24-én a bitcoin minden eddiginél magasabbra tört. Az árfolyam elérte mindenkori legmagasabb értékét 1220 dollárnál.

A bitcoin minden eddiginél magasabbra emelkedett

1220 dollár volt a teteje a bitcoin árfolyam emelkedésének. Összehasonlítva, 2013 év végén 1163 dollár volt eddig a bitcoin maximum ára. A nagyobb piacokon pedig még ennél is magasabbra szökött a bitcoin árfolyam, ami arbitrázs lehetőségeket rejt a vállalkozó bitcoin kereskedők számára.

A bitcoin minden eddiginél magasabbra emelkedett

Az európai Bitstampen és az amerikai Kraken és Bitfinex tőzsdéken 1175 és 1220 dollár között lehetett egy bitcoinhoz jutni. A bitcoin árfolyam meg tudta tartani az 1000 dollár feletti árfolyamszintet. Annak ellenére, hogy pár hete még negatív hírek érkeztek Kínából, ahol a kínai bitcoin tőzsdék átmenetileg felfüggesztették a kifizetéseket a tőzsdei alszámlálról.

Az OKcoin és a Huobi tőzsdéken jelentősen megcsappant a bitcoin forgalom az utóbbi hetekben. Mindezek ellenére az OKcoin tőzsdén is átlépte az árfolyam a 8000 jüanos szintet.

Ahogy a kínai hatóság egyre szigorúbb szabályozás alá vonja a kínai bitcoin tőzsdéket, úgy az ázsiai kereskedés volumene egyre inkább Japánba és az olyan nem szabályozott platformokra, mint a Localbitcoins tevődik át. A japán bitcoin piac vezető szereplője a Bitflyer a világ bitcoin forgalmának 45.7%-át uralja. Náluk 1230 dollárért lehetett bitcoint vásárolni.

Prémium piacok – piaci prémiumokRekord magas ár a Zebpayen

Néhány bitcoin piacon a kisebb likviditás és elérhetőség miatt magasabb árakon forognak a kriptovaluták. India és Dél-Korea bitcoin piacain általában 10%-al magasabb árak találhatóak az átlagos globális árhoz képest. Itt 1220 és 1270 dollár között lehetett tegnap bitcoinhoz jutni.

Az indiai Zebpayen 84756 indiai rupiát kértek egy bitcoinért cserébe ami 1271 dollárnak felel meg. Ez 4%-al magasabb az átlagos árfolyamszintnél. A rekord magas árfolyam hírét a Zebpay a Twitteren közölte.

Rövidtávon kitart a magas árfolyam

Bár nem sokkal az 1220 dolláros szint elérése után egy nagyobb eladási hullám indult meg a piacon ami 1091 dollárog nyomta vissza a bitcoin árát végül ennél nem esett tovább az árfolyam. Sőt, mára már majdnem sikerült ezt a tegnapi esést ledolgozni, jelenleg 1180 dollár körül van a BTC/USD keresztárfolyam.

A rekord magas bitcoin árfolyam híre gyorsan terjed a neten ami rövidtávon támogathatja a további árfolyam növekedést.