Elérhető napi bitcoin aukció a Gemini tőzsdén szeptember 21-től

A new yorki Gemini bitcoin tőzsdén elsőként érhető el a napi bitcoin aukció.

Az legelső hivatalos bitcoin aukció szeptember 21-én szerdán keleti parti idő szerint délután 16.00 órakor jött létre a dollár-bitcoin devizapáron. A további aukciók mindennap 16.00 órakor (magyar idő szerint este 22.00-kor) lesznek elérhetőek, beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is.

Tyler Winklevoss, a Gemini ügyvezető igazgatója az alábbiakat nyilatkozta Bloomberg hírügynökségnek:

“Úgy véljük ez az első napvégi tőzsdei bitcoin aukció. Az aukciók nagyobb likviditást és hatékonyabb árazást tesznek lehetővé. A mostani tőzsdéknél már alap funkció az aukció.”

Minden regisztrált Gemini felhasználó jogosult piaci vagy limit aukciókra az aukciót megelőző nap 17.00 órától másnap az aukció kezdetéig.

winklevoss-gemini-auction
– A Winklevoss testvérek újabb nagy dobása?

Miért pont bitcoin aukció?

Az aukciók a bitcoin világban újdonságnak számítanak de az olyan hagyományos tőzsdéken, mint a New York Stock Exchange, Nasdaq, és Bats széleskörűen elfogadottak.

A Gemini aukciós szolgáltatása lehetőséget teremt a nagy volumenű kereskedésre azáltal, hogy megtalálja azt az árat mellyel a legnagyobb aggregált kereslet és kínálat találkozik. Mivel ez egy végső aukciós áron történik egyik félnek sem kell meg fizetnie a vételi és eladási ár közötti marzsot.

 

Rengeteg piaci előnye van egy ilyen szolgáltatás bevezetésének, de a legfontosabb, hogy a bitcoin vételének költségét jelentősen csökkenti.

Chris Concannon, a Bats tőzsde ügyvezető igazgatója, Bloombergnek emailen nyilatkozott:

“Mi úgy látjuk a nap végi aukció bevezetése egy jelentős lépés előre a Gemini és a bitcoin iparág számára.”

Mik a kockázatok?

Kereskedés kockázatai

Árstabilitás nagy kereskedési mennyiségek esetén jön létre, hasonlóan a tőzsdén kívüli OTC kereskedési mennyiségekhez anélkül, hogy az áringadozástól tartani kellene. Ez kritikus fontosságú azoknak a vásárlóknak akik a piaci likviditás miatt aggódnak.

Az aukciós ügyleteket a Gemini platformján lehet végre hajtani, ami zökkenőmentes működést tesz lehetővé. ez nagy előny a többi tőzsdén kívüli ügyletekkel szemben, ahol telefonhívások, emailek, speciális nyomtatványok kellenek a lebonyolításhoz és fennáll a partner és az utalás kockázata is. A Gemininél az aukciós ügyleteket azonnal kiegyenlítik előre feltöltött számlákról, így azonnal elérhető a transzfer. Ezzel kiküszöbölik az OTC tranzakcióknál jelentkező kockázatot, ahol a későbbi teljesítési időpont miatt a tranzakcióra nem kerül sor.

A bitcoin-dollár páron túl további devizapárok aukciója is várható a következő hetekben a Gemini tőzsdén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük