Megnyílt az első bitcoin bank Bécsben a Mariahilfer Strassén

A sógoréknál megnyílt az első osztrák bitcoin bank. A világ első olyan bankja, mely kizárólag kriotopénzzel foglalkozik, Ausztria fővárosában, Bécsben nyitotta meg a kapuit.
CEX.IO Bitcoin Exchange

Az első bitcoin bank a világon

Az új pénzintézet nagy egyszerűséggel csak a Bitcoin Bank nevet viseli. A helységet ahol digitális pénzt lehet adni venni a német blokklánc startup, a Bit Trust üzemelteti.

A Bitcoin Bank azért jött létre, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegye a kriptopénz adás-vételét. Magdalena Isbrandt, a Bit Trust egyik vezetője a helyi ORF hírügynökségnek nyilatkozott.

“Ez egy sokkal gyorsabb módja a bitcoin vásárlásnak, hiszen kiiktatjuk a közvetítőket. A bitcoin és a pénzösszeg így közvetlenül küldhető át egyik felhasználótól a másikhoz.”

A Mariahilfer Strassén található az első bitcoin bankA bitcoin vásárlás mellett lehetőség van az új bank segítségével a kriptovaluta utalására. A bankban található bitcoin ATM is, hogy az ügyfelek sorban állás nélkül és nyitvatartási időt túl is hozzáférjenek a digitális pénzhez ha szükség van rá. Ezen kívül pedig a bank ügyintézői szívesen nyújtanak további információt is a kriptovalutáktról és a blokklánc technológia működéséről.

A Bitcoin Bank Bécs turisták által legjobban látogatott központjában, a Mariahilfer Strasse 49 szám alatt található.

Bitcoin vásárlás személyesen a Bit Trusttól

Bitcoin készpénzértA Bit Trust egy Németországból indult blokklánc startup, mely 2014-ben kezdte meg a működését. A főhadiszállásuk Berlinben található de tevékenységükkel számos további európai országban jelen vannak. A cég fő profilja a blokklánc alapú fizetési rendszerek, kriptopénz befektetések és tanácsadás a digitális pénzek és technológia kapcsán. A vállalati filozófiájuk szerint szeretnék a bitcoint és a digitális pénzeket mindenki számára elérhetővé tenni. A Bitcoin Bank megalapításával a személyen bitcoin vásárlás osztrák piacára akarnak betörni.
Bár a személyes bitcoin vásárlásra a Localbitcoins platformja a legelterjedtebb megoldás, mások is próbálkoznak megdönteni a Localbitcoins egyeduralmát. Az Abra januárban jelentette be például az új applikációját, mely révén bárkiből lehet bitcoin kereskedő.
Kíváncsian várjuk, vajon a Bitcoin Bank Magyarországra is kíván-e terjeszkedni a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük