Az Abra a bitcoin készpénzfelvételt közösségi tevékenységgé alakítja át

A bitcoin készpénzfelvételt könnyítené az Abra új szolgáltatása. A globális átutalási hálózat újabb devizákat vesz fel a szolgáltatásai közé a következő hónaptól.

Bill Barhydt, az Abra nemzetközi utalással foglalkozó startup alapítója és ügyvezető igazgatója az Észak Amerikai Bitcoin Konferencián jelentette be kedden a fejlesztést.

Az új szolgáltatás elindulásával az Abra felhasználók 50 különböző pénznemben tudnak majd világszerte pénzt küldeni és fogadni. Ezen kívül az Abra lehetővé teszi a közvetlen bitcoin hozzáférést is, így a felhasználók, most már kriptopénzt is tudnak hazaküldeni a családjuknak vagy átutalni a barátaiknak alacsony díjakért cserébe.

Az Abra 50 új devizára terjeszti ki a szolgáltatásátAlapvetően az Abra egy peer-to-peer megfelelője a mai gyors átutalást biztosító szolgáltatóknak. Náluk nincsenek fizikai üzlethelyiségek ahol az átutalásokat indítani és fogadni lehetne, ami rendkívül kényelmetlen azoknak akik távoli helyeken vagy vidéken élnek. Ehelyett a felhasználók a mobil telefonjuk segítségével tudnak pénzt küldeni és fogadni az Abra applikációján keresztül. Az Abra pénztárosokon keresztül pedig bárhol hozzájuthatunk készpénzhez. Sőt akár mi magunk is lehetünk pénzváltók a hálózatban.

Az Abra víziója, hogy meghódítsa a globális átutalási piacot

Az Abra már elindította a szolgáltatását a Fülöp-szigeteken és az Egyesült Államokban. Azért választották a Fülöp-szigeteket kiindulásképpen, mert az ország igen nagy átutalási piaccal rendelkezik. A filippínók közül ugyanis sokan dolgoznak külföldön és külföldi devizákban támogatják a családjaikat. Jelenleg azért, hogy haza tudjanak pénz küldeni, a kivándorlók kénytelenek a drága és lassú átutalási szolgáltatókat használni, ami mind a küldő, mind a fogadó fél számára sokszor kényelmetlen tud lenni.

Barhydt és a csapata ezt a nem jól működő ökoszisztémát szeretné megreformálni. A szolgáltatás alapja a bitcoin és a blokklánc technológia, ezzel szeretnék olcsóbbá és gyorsabbá tenni az átutalásokat közvetítők nélkül.

“A bitcoin a kulcsa az új fejlesztésünknek. Bár a digitális pénz eddig is jelentős része volt annak amivel foglalkoztunk, eddig csak a háttérben használtuk. Tavaly elindítottuk az Abra szolgáltatásait a Fülöp-szigeteken és az Egyesült Államokban, ahol kiderült, hogy a bitcoin egyáltalán nem zavarja össze a mindennapos felhasználókat. Ezért most kiterjesztjük a szolgáltatásainkat több devizára, köztük a bitcoinra is.” Nyilatkozott Barhydt.

Forradalmasítanák a bitcoin készpénzfelvételt

Az Abra hálózata könnyíti a bitcoin készpénzfelvételt

Az Abra szolgáltatásainak globális kiterjesztése számos beépített bitcoin fukciót tartalmaz majd. Ilyen például a bitcoin pénztárca, a bitcoin kereskedés különböző devizapárokkal. Sőt, akár olyan Abra pénztárosokká is válhatunk, akinél bitcoint lehet adni és venni.

Barhydt különösen optimista az ügyben, hogy az Abra miként fog kihatni a globális bitcoin piacra. Az Abra hálózata ugyanis könnyebbé teszi a bitcoin kereskedést minden résztvevő országban.

Így nyilatkozott:

“Úgy számoltuk, hogy nagyjából 30-40 millió dollárnak megfelelő bitcoin cserél gazdát hetente a több mint 75 országban, amit a hálózathoz tartozik. A támogatásunkkal az Abra pénztárosok mostantól bitcoin kereskedőkké is válhatnak. Az Abra applikáción keresztül bitcoint is lehet a számlákon tartani, amit aztán készpénzként ki lehet venni az összes olyan devizában, amit az Abra támogat.”

Az Abra nem számít fel transzfer díjat az átutalásokért. Ehelyett az egyes Abra pénztárosokra bízza, hogy a saját árfolyamaikat és utalási díjaikat alkalmazzák. Így elképzelhető, hogy más árfolyam lesz egy városon belül több helyen is, a kereslet és a kínálat függvényben.

Kíváncsian várjuk, hogy a szolgáltatás mikor lesz elérhető Magyarországon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük