Ne lepődj meg, ha egy napon bitcoin bányász felhőkarcoló vízicsúszdába botlasz Teheránban

Senki se mondhatja, hogy a kriptósokból hiányzik a fantázia, hisz már az is óriási fegyvertény, hogy új alapokra tudtak helyezni egy olyan több évezredes koncepciót, mint a pénz. De itt egy újabb elsőre őrült ötlet: egy kriptopénzt bányászó felhőkarcoló élményfürdő! Dizájnerek csoportja fejébe vette, hogy vad blokklánc ötleteket fog megtervezni és ha Satoshi ad rá mannát, ki is vitelezi. A bitcoin bányász óriáscsúszdát hol másutt, mint Teherán közepén tervezik felhúzni.

A tervekre rápillantva elsőre egy sima élményparknak is elmehetne: bevásárlóközpont, medencék, éttermek, spa minden egymásra építve. Azonban a tervben helyet kapott egy újabb funkció: kriptopénz bányászfarm.

Röviden a tervezők ötlete, hogy egy hálózattól elvágott, üvegbe burkolt felhőkarcoló-élményfürdőt építsenek, ami egyben az év összes napján kriptopénzt is bányászik. A terv az Iránra mért amerikai szankciók tükrében jegyében és egy felhőkarcoló tervező versenyen mutatták be az eVolo építészeti magazin rendezésében.

bitcoin bányász felhőkarcoló vízicsúszda

A bányásztorony szerkezeti felépítése mögött 3 sarkalatos kriptopénz bányászati kihívásra keresnek választ, mégpedig a bányászhardverek hűtésére, energiafelhasználására és rejtettségére. A torony helyet adna egy tanknak az épület tetején, amiben a vizet tárolnák a csúszdázóknak, hűtést a bányászoknak és közben még energiát is termelne a vízturbinákon keresztül ahogy ömlik le a torony tetejéről.

Az élményfürdő, éttermek és más szórakoztatóegységek jelentenék az álcát a titkos bányászműveletnek. A tervezőcsapat elmondása szerint a bitcoin bányász felhőkarcoló legalább 560 méter lenne. A költségekről nem írtak a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük