Bitcoin bányászat a sivatagban


Bitcoin bányászat a sivatagban? Lehetséges! Egy reddit felhasználó dokumentálta, hogyan fordította előnyére a mostoha sivatagi körülményeket. 
HashFlare

Bitcoin bányászat a sivatagban napelemekkel

Bitcoin bányászat a sivatagbanA bitcoin és a kriptopénz bányászat jövedelmezősége több tényezőből áll össze. Akkor lesz hatékony a kriptopénz bányászat, ha megfelelő szélessávú internet mellet olcsó elektromosssághoz tudunk hozzá jutni, amellett, hogy a megfelelő hűtést biztosítunk a gépeknek. Egyre kreatívabb megoldásokat találnak az emberek ezek kombinációinak megvalósítására. Volt aki a szeszfőzés melléktermékeként keletkezett hőt használta fel. Most pedig egy másik lelkes bitcoin követő szeretné megmutatni, hogy a kriptopénz bányászat a sivatagban is lehetséges.

Nem mindenkinek való a kriptopénz bányászat a sivatagban, de van akinek hatékony megoldás lehet. Az egyik reddit felhasználó dokumentálta, hogyan alakította ki a napelemmel működő sivatagi bitcoin bányáját. A bányászgépek teljese mértékben napenergiából nyerik a szükséges elektromosságot, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségű ingyenes energia áll a rendszer rendelkezésére. Legtöbbször pont az elektromos áram ára szokta eltántorítani a hobbibányászokat a tevékenység folytatásától.

A bányászfarm 25 Antiminer S9 Asic bányászgépből áll, amelyek bitcoint bányásznak. Már egy éve mennek a gépek és egyelőre olyan jól bevált a vállalkozás, hogy további növekedést tervez Dan, a bánya tulajdonosa.

Kinguin.net - Save on Every Game!

Mennyi hoz a bitcoin bányászat a sivatagban?

És akkor lássunk a számokat, hogyan is épül fel a sivatagi bitcoin bánya. Dan 6kW-os napelemekkel dolgozik, az ezek által termelt áramot összesen 15 db speciális akkumulátorral tárolja el, melyeket Kínából rendelt az Alibabán keresztül. A napelemek panelja wattonként 0,45 dollárba került, az akkumulátorok pedig 180 dollárban kerültek. Egy Antminer bányászgép energiaellátása, mely napelemről működik, összesen 6800 dollárra jön ki. Ehhez jön még maga a bányászfelszerelés, melyet 1225 dollárért vásárolt az Egyesült Államokban. A teljes költsége így egy önállóan működő gépnek 8000 dollár.

Üvegház a sivatagbanA sivatag bár kedvező hely a napsütötte órák számát tekintve, azonban a forróság nem a legelőnyösebb a gépeknek. A meleg ellen üvegházzal és a gépek függőleges felhelyezésével próbál védekezni Dan. Ráadásul éjszaka és az év egy részében egészen annyira hideg is lehet a sivatagban, hogy fűtésre használja a keletkezett hőt.

Ami a jövedelmezőséget tenkinti, Dan 0.007 BTC-t keres naponta minden egyes géppel. Ez a jelenlegi árfolyam mellett a 25 Antminerre vetítve körülbelül 275 dollár nyereség naponta. Ezen felül minden alkalommal amikor a Bitmain új gépeket ad ki, Dan lecseréli a hardvert és a régi Antminereket eladja használtan kb. 300 dollárért. Folyamatosan adogatja el a használt gépeket és már előre feliratkozik a még el nem készült Bitmain hardverekre, hogy biztosan jusson neki az első szállítmányból. Így folyamatosan fenn tudja tartani a rendszer hatékonyságát a növekvő nehézségi fok mellett is.

A sivatagi bányász hozzáteszi, hogy a kiépített rendszer hosszútávon csak akkor lesz jövedelmező, amíg a bitcoin árfolyama 2000 dollár felett marad. A fentiek szerint a bitcoin bányászat a sivatagban egyelőre elég tőkeintenzív és kockázatos vállalkozásnak ígérkezik. Azonban nem lehetetlen és akár igen jövedelmező is lehet a jővőben, főleg ha a bitcoin árfolyam a jelenleginél is magasabb szintre emelkedik.Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.