Bitcoin bányászati alapot indít a Bitfury és a Final Frontier a kisbefektetőknek

Európai hatóságok jóváhagyták a Final Frontier svájci befektetőcég és a Bitfury Csoport közös szabályozott bitcoin bányászati ​​alapját, amit elsősorban kiskereskedőknek és intézményi befektetőknek kínálnak.

A Bitfury 2019. április 24-én jelentette be a partnerséget. A közleményben leírja a projekt lényegét és néhány, a bányászati ​​alap által nyújtott befektetői előnyöket.

A Medium bejegyzés szerint az alap célja, hogy többen befektetőt vezessen be a bitcoin bányászat komplikált világába.

Az alap segíteni fog a Bitfury különböző bányászfarmjainak fenntartásában és egyben olyan régiókba irányuló expanziót kivitelezni, mely garantálja a legolcsóbb működést. John Mercurio, a Bitfury vezető kommunikációs tisztviselője szerint, az adatközpontok szétszórtan találhatóak a világ több pontján, és „mind a Bitfury márka alatt működnek.”

A Mercurio hozzátette, a befektetési alap a tőkebefektetésükön kívül nem fogja a befektetőket igénybe venni. Miután az érdekelt felek regisztráltak, magyarázza a közlemény, a Bitfury „végrehajtja a befektetést és felügyeli a teljes bányászati ciklust.” Az alap ezután évente euróban fizeti ki a befektetőket, mindaddig amíg úgy nem döntenek, hogy nem akarnak többé részt venni a projektben.

Azzal, hogy a kifizetések fiatpénzben történnek, nem pedig kriptopénzben, azzal az alap egyben akkreditált befektetők számára is nyitva áll. Arra a kérdésre, hogy mennyien érdeklődnek a befektetés iránt, a Mercurio nem kívánt nyilatkozni.

A Bitfury vezérigazgatója, Valerij Vavilov a projektet „egy innovatív módszernek nevezte a bitcoin bányászati ​​lehetőségekhez kiaknázására”.

A Final Frontier társalapítója, Imraan Moola egyetértett azzal, a feltételezéssel, hogy „megfelelő alkalom arra, hogy mindenki megfontolja a bitcoin bányászatba történő befektetést”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük