A Bitcoin befektetők 97%-a már profitban van

A Bitcoin közelmúltbeli árfolyam emelkedése azt eredményezte, hogy a BTC címek jelentős része már nyereségben van.

Az IntoTheBlock elemző cég adatai szerint a Bitcoin címek több mint 97%-a jelenleg “pénzénél van”, ami a legmagasabb százalékot jelenti 2021 novembere óta, amikor a BTC elérte történelmi csúcsát, a körülbelül 69 000 dollárt.

Egy cím akkor van profitban, ha a BTC BTC Price BTC Price jelenlegi piaci árfolyama meghaladja a BTC átlagos beszerzési költségét az adott címen. Lényegében ez azt jelenti a BTC tulajdonosok többsége a jelenlegi piaci árnál alacsonyabb áron szerezte be érméit.

Bitcoin címek profitban

Az IntoTheBlock kiemelte, hogy ezek az adatok bikapiac következményekkel járnak a piac számára. Az, hogy a címek jelentős százaléka nyereségben van azt sugallja, hogy a nullszaldóra játszó felhasználók eladási nyomása már nem jelentős tényező. Ezt a betekintést az IntoTheBlock által közzétett hírlevélben osztották meg, amikor a BTC 62 000 dollár közelében kereskedett. Ezen az árfolyam szinten pedig már most túlhaladtunk.

A piacra újonnan belépők, akik most BTC-t szeretnének vásárolni, lényegében olyan felhasználóktól vásárolnak, akik már profitot realizálnak.

A Bitcoin lenyűgöző teljesítménye az idei 54%-os növekedésben is megmutatkozik. Ennek az emelkedésnek a hajtóereje a januárban jóváhagyott amerikai azonnali tőzsdén kereskedett alapok (ETF) erőteljes beáramlásának tulajdonítható. A bitcoin ETF-eken keresztül a Wall Street a kereslet-kínálat dinamikáját a bikák javára billentette, és olyan feltételeket teremtett, amelyek alkalmasak egy potenciális rallyra. Ez pedig új rekordmagasság felé lendítheti a Bitcoint.

A Bitcoin sikerével párhuzamosan a szélesebb kriptopiac a CoinDesk 20 index alapján 37,8%-os értéknövekedés volt tapasztalható ebben az évben.